Zwart op wit de beste
Image default
Winkelen

5 redenen voor een looprek voor senioren

Sta je als senior voor een vervelende keuze? Wil je tóch zelfstandig je verplaatsen, maar los van een rollator of scootmobiel? Dan is een looprek de goede oplossing. Een looprek biedt de juiste balans, stabiliteit en grip waarom het lastig kan zijn bij het ouder worden. In dit artikel geven we 5 redenen waarom elke senior een looprek zou moeten kiezen.

1. Gezonde beweging

Hoewel het belangrijk is om in beweging te blijven is het voor sommige mensen niet vanzelfsprekend. Een looprek geeft de mogelijkheid om je evenwicht te verbeteren, meer stabiel te staan en meer controle te hebben over je bewegingen. Daarnaast stimuleert het ook meer beweging, waardoor je jouw dagelijkse beweegactiviteiten eenvoudig kan uitvoeren.

2. Verbetering balans

Bij het ouder worden, verandert ook de balans van iemand. Dit kan soms voor vervelende situaties zorgen veroorzaken. Hierbij helpt een looprek met het verbeteren van je balans en zelfvertrouwen. Door een goed looprek te gebruiken, voel je je minder kwetsbaar en gelijkwaardig aan andere senioren.

3. Uitstekende stabiliteit

Met een looprek voel je je veiliger, stabiler en gebalanceerder. Een looprek verhoogt de controle over je bewegingen. Het voorkomt ook ongewenste vallen en de daaruit voortvloeiende blessures. Hierbij is het ook belangrijk om de juiste maat en de juiste lengte van een looprek te kiezen, zodat je optimaal voordeel hebt van het looprek.

4. Komfortabel te gebruiken

Looprekken zijn met verschillende functies en extra’s zoals een zitting, rugleuning en zijhandgrepen uitgerust. Dit voorkomt dat je je in een onveilige situatie bevindt en je extra comfort geeft. Daarnaast moet je rekening houden met de vereisten van een looprek. Een looprek waarvan het gewicht je armen te zwaar wordt, is niet comfortabel te gebruiken.

5. Geen druk op je lichaam

Een looprek heeft geen negatieve invloed op je lichaam. Een looprek verplaatst het gewicht van je lichaam op de looprek en verlicht de druk op je gewrichten, spieren en botten. Daarom is een looprek een goede optie voor senioren die zichzelf in staat willen stellen om zonder veel inspanning te verplaatsen.

Conclusie

Looprekken zijn zeer populair bij senioren en er zijn vele redenen waarom je ervoor zou moeten kiezen. Het verbeteren van je balans, het gebruiksgemak en het comfort zijn een paar eigenschappen waarom je moet kiezen voor een looprek. Wil je nog meer informatie? Klik dan hier om een geschikt looprek uit te kiezen.