Het legaal tunen van je auto?

Tunen, er zijn veel mogelijkheden je auto sneller te maken maar welke zijn legaal en welke zijn niet legaal? Wat is het doel van je auto te tunen? Er zijn verschillende redenen waarom je je auto zou tunen van hem sneller te laten lopen of zuiniger. Wil je meer weten over tuning? Lees dan deze blog.

ECU tuning

Ecu tuning of te wel chiptuning is het opvoeren van je auto door de software in de Ecu, de computer die alles in je auto regelt, te veranderen. De Ecu loopt meestal niet op de maximale belasting van de motor. Je kunt dus zonder veel aanpassingen te maken je auto meer vermogen geven en hem zuiniger laten rijden. Al dit zonder het onheerstelbare beschadigen van je motor. Voor veel mensen is dit dan ook de beste keuze als zij meer vermogen zoeken uit hun auto. Chiptuning Utrecht kan in veel locaties gedaan worden.

Externe tunen

Het tunen van je auto moet niet alleen onder de motorkap gebeuren. Door je auto te laten wrappen, een vinyl stikker over je hele auto, kun je het uiterlijk van je auto veranderen. Dit telt ook als tunen. Een spoiler die je meer downforce geeft zal wellicht je auto iets minder zuinig laten rijden maar zorgt dat je sneller bochten kunt nemen en een hogere top snelheid krijgt. Een andere sub cultuur binnen het tunen zijn geluidsinstallaties. Mensen proberen dan zo groot mogelijk luidsprekers in hun auto in te bouwen.

Onderdelen tuning

Een ander alternatief is het vervangen van onderdelen in je auto door beter onderdelen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een nieuwe motor in je auto te plaatsen een beter uitlaat en andere banden. Eigenlijk kun je ieder onderdeel van je auto wel vervangen. Meestal worden deze onderdelen online gekocht of bij een autohandelaar.

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-utrecht/

De automatten op maat zorgen voor een schone wagen

Het kopen van de multifunctionele automatten op maat zijn echt een verrijking voor jouw personen- of bedrijfswagen. Je wil dat de wagen op een mooie manier door het leven gaat en dat je er een langere tijd mee kunt rijden. Maar hoe kan je dat zelf nou het beste doen? Een schone auto zorgt al voor een verbetering van de levensduur, en dat is een heel gemakkelijke taak die je zelf kunt oppakken. Je hebt hiervoor wel de juiste middelen nodig om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het bestellen van de automatten op maat kunnen je daarbij helpen. Je weet waarschijnlijk wel dat wanneer je een auto nieuw koopt dat je hier standaard matten voor bij alle voetstukken van de passagiers worden meegeleverd en ook wanneer je een tweedehands auto aanschaft zitten deze er standaard bij. Deze matten hebben een bepaalde stof, maar hier kan je eigenlijk helemaal niet uit kiezen.

Bestellen

Het bestellen van de automatten op maat kan je juist helpen om die stoffen matten te vervangen voor matten die veel gemakkelijker zijn in onderhoud en daarnaast ook niet zo snel  vies worden als de standaard matten die je in een auto terugvindt bij de koop. De automatten op maat zijn gemaakt van het materiaal rubber, waardoor deze een vuilafstotende en een waterafstotende werking hebben. Dit betekent dat de matten niet vies kunnen worden en ook geen water opnemen. Hiermee kan je voorkomen dat je gehele auto er niet fris uit gaat zien.

Schoonmaken

Ga je dus een keer met vieze, modderschoenen bijvoorbeeld de auto in, dan kan je de mat gemakkelijk uit de auto pakken en schoon kloppen, vegen, of met afwasmiddel schoonmaken. Met een stoffen mat kan je alleen maar voor de optie uitkloppen kiezen, waarmee vaak wel resten van het vuil erin blijven zitten.

 

Parkstad Limburg

Parkstad is een bestuurlijk samenwerkingsverband in Zuidoost Limburg met in totaal 255.000 inwoners. Parkstad wordt gevormd door de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld en Beekdalen. Een deel van de regio staat nog altijd bekend als de Oostelijke Mijnstreek. Parkstad Limburg is de moderne, energieke en dynamische regio van Zuid-Limburg. Hier vind je het grootste indoor ski dorp van Europa, de hoogste ‘wandeltrap’ van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de innovatiefste dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, de grootste Romeinse opgraving en het oudste gebouw van Nederland en komt de Nederlandse mijnhistorie tot leven. Door het mooie Parkstad kun je leuk met de motor rijden, mits je een rijbewijs hebt. Er zijn genoeg motorrijscholen in Parkstad waar je terecht kunt voor motorijlessen.

 

Bocht technieken motorrijden in de bergen

Bochten in Nederland zijn over het algemeen niet zo ingewikkeld. Bochten hier dienen meestal als verbinding tussen twee rechte stukken weg en zijn over het algemeen heel voorspelbaar. In de bergen krijg je te maken met bochten die moeilijker zijn om doorheen te rijden met een motor. Vaak is het zicht slecht vanwege het landschap of begroeiing, zijn de wegen en bochten krap en lopen wegen en bochten schuin omhoog of omlaag. Een flinke uitdaging dus om te bochten te rijden in de bergen.

 

Blinde bochten

Bij een blinde bocht kun je niet zien waar deze naartoe loopt of hoe die eindigt. Hierdoor kun je moeilijk inschatten hoe het bochtverloop zal zijn en hoe je hierop moet anticiperen. Dat is lastig, maar er zijn wel een paar zaken die je kunt doen om het jezelf makkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld de bochtlijn zodanig aanpassen dat je verder door de bocht kunt kijken. Zo kun je bij bochten naar rechts dichter en langer tegen het midden van de wegas rijden en bij bochten naar links dichter tegen de buitenzijde van de bocht blijven. Doe dit totdat je zicht hebt op het verdere verloop van de weg. Ook kun je je stuurtechniek aanpassen door af te schuinen in plaats van in te leunen.

https://motorrijschoollimburg.nl/motorrijschool-parkstad/

Zakelijke lease Citan

Ondernemers zijn al vele jaren geleden overtuigd geraakt van de voordelen van het leasen van auto’s voor zakelijk gebruikt. Nog altijd is deze vorm veel gekozen door allerlei soorten ondernemers. Dit geldt zowel voor zelfstandigen als voor de leiding van grote ondernemingen. Vaak wordt daarbij een afweging gemaakt op grond van zakelijke belangen en doelen. Die blijken vaak veel dichter bij elkaar te liggen voor zowel de kleine als de grote ondernemer. Daardoor zijn sommige modellen zeer populair onder een zeer brede groep. Een voorbeeld hiervan is Mercedes Citan lease. Dit voertuig past in zeer veel verschillende wagenparken.

Met welk doel?

Zoals gezegd is het belangrijk om eerst te bepalen welk doel je wilt bereiken met het voertuig. Je hebt immers niets aan een auto die veel te groot of juist veel te klein is als ondernemer. Je moet daarom altijd het zakelijke belang vooropstellen. Dat geldt overigens ook voor de manier waarop het leasen met de leasemaatschappij wordt afgehandeld. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om aan voorraad auto leasen te doen. Dit is een leasevorm waarbij de auto direct uit de showroom meegenomen kan worden. Hij is dan al precies naar wens ingericht. Dit neemt veel onnodige wachttijd weg.

Soorten Citan-modellen bij zakelijk auto leasen 

De Mercedes Citan komt in het principe maar in één model. Omdat hij echter flink is aan te passen aan persoonlijke wensen zijn er toch een aantal verschillende soorten te onderscheiden. Dit zit hem vooral in de afmetingen van de auto. Er zijn namelijk drie verschillende mogelijkheden op dit gebied. Daardoor kan de laadruimte net iets verder worden opgerekt of juist ingeperkt wanneer dit nodig is. Als ondernemer probeer je immers zo efficiënt als mogelijk te zijn. Je gebruikt niet meer dan je nodig hebt. Daardoor kan je ook beter op de kosten letten. Dit is zakelijk gezien een goede oplossing.

https://www.autoleasecentrale.nl/