Bouwkundige keuring Rotterdam over verborgen lekken in huis

Verborgen lekken opsporen in huis komt veel voor in de praktijk bij bouwkundige keuring Rotterdam

Beschadigen verborgen lekken uw huis, stimuleren zij uw waterrekeningen stimuleren en schaden zij het milieu?

Vaststellen van gemakkelijk waarneembare lekken zoals druipende kranen en slecht functionerende toiletten kunnen waterrekeningen en waterafval verminderen. Maar wat doe je met de lekken die je niet kunt zien?

Verborgen lekken kunnen gevaarlijk zijn. Lekkende leidingen binnen muren kunnen schimmel veroorzaken. Druipende kranen achter apparaten kunnen brandgevaar opleveren. Lekkende irrigatie kan aanzienlijke schade aan het gazon veroorzaken. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

In een nationale studie van meer dan 300 huishoudens ontdekte een marktleider in intelligent water, dat 17 procent van de woningen een soort van lek heeft. Van die lekken was de helft afkomstig van een kapotte wc-flapper. Dit type gemeenschappelijk lek verspilt 800 tot 1.100 liter water per dag!

Het blootleggen van verborgen koppelingen is belangrijk voor uw budget, uw veiligheid en om uw investering in onroerend goed te beschermen. Hier zijn enkele manieren om verborgen lekken gemakkelijk te detecteren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken:

Proactieve inspecties door bouwtechnische keuring Rotterdam

Kijk waar verborgen lekken vaak voorkomen voordat u tekenen van een probleem ziet. Vroegtijdige detectie kan kostbare schade voorkomen. Zelfs nieuwe huizen hebben deze aanpak nodig, omdat menselijke fouten tijdens de bouw later tot verborgen lekken kunnen leiden.

Inspecteer systemen:

Controleer eerst uw irrigatiesysteem door rond te lopen op de werf, op zoek naar tekenen van lekken, zoals plassen water of depressies in de grond nabij sprinklerkoppen of -lijnen. Inspecteer ook rond uw boiler naar vocht. Vergeet ook niet om de watermeter te bekijken. Een onverwachte piek in een waterrekening kan op een probleem wijzen.

Technologie:

Nieuwe ontwikkelingen helpen bij het opsporen van lekken met behulp van intelligente watertechnologie, zoals de slimme waterhulp + afsluiting. Geïnstalleerd direct na de meter op de hoofdwaterlijn, analyseert dit apparaat het waterverbruik van uw huis door het meten van kleine drukveranderingen met 240 keer per seconde. Hierdoor kan het apparaat het water automatisch uitschakelen, zodat de eigenaars erop kunnen vertrouwen dat ze niet thuiskomen om verrast te worden met waterschade door een gebarste pijp.

Houd rekening met de leeftijd: Oudere huizen hebben oudere leidingen en systemen die meer vatbaar zijn voor lekkage, dus het is belangrijk om goed op te letten wanneer u ouder wordt. Dat gezegd hebbende, nieuwe woningen zijn niet immuun voor waterlekken. Je hebt misschien verhalen gehoord van nieuwe huiseigenaren die een foto op hun muur hingen, om vervolgens een plas op de vloer te vinden de volgende dag precies onder waar de spijker een pijp had doorboord. Pijpen en solderen kunnen op elk moment falen, of uw huis nu nieuw is of 100 jaar oud.

Voor bouwkundig advies in Rotterdam belt u met een inspecteur met jarenlange ervaring en die het klappen van de zweep kent.

https://bouwkundige-keuringrotterdam.nl