Zwart op wit de beste
Image default
Fotografie

Bruidsfotografie op zijn best

Bruidsfotografie op zijn best.

Er is al veel gezegd en geschreven over trouwfotografie. Een ander noemt het bruidsfotografie. Het gaat in ieder geval over een reportage van je bruiloft. En er zijn ook heel veel trouwfotografen. Maar zal bijvoorbeeld trouwfotograaf Amsterdam een heel andere aanpak hebben op een bruiloft als bruidsfotograaf Utrecht. Wellicht zit er wel veel verschil tussen de één of de ander, maar dat heeft niets te maken met de stad waar de bruidsfotograaf vandaan komt. Het heeft wel te maken met de stijl van de fotografie. De één kan bijvoorbeeld geheel ongedwongen aan het werk zijn, terwijl de ander heel veel in scene zet. Dit zie je vaak wel aan de fotografie af.

Journalistieke bruidsfotografie.

Kan dat eigenlijk wel? Journalistieke bruidsfotografie, Jazeker, bekijk maar eens een website van een bruidsfotograaf die volledig te werk gaat als een journalist. Vergelijk die maar eens met een bruidsfotograaf die juist alles in scene zet. Het allermooiste is een fotograaf die een beide doet. Maar wel waarbij de journalistieke kant duidelijker aanwezig is. Deze fotograaf zal aanwijzingen geven waar het nodig is. Bijvoorbeeld tijdens de fotoshoot. Een fotograaf die jullie op je gemakt stelt en een paar kleine aanwijzingen geeft zodat het allemaal heel spontaan lijkt en voelt. Maar diezelfde fotograaf weet dan ook feilloos de ongemerkte en oponvallende momenten vast te leggen. Net even een knipoog van moeder naar de bruid, een knoeiende oma die bruidstaart eet, één van de bruidskinderen die stiekem snoept van de bruidstaart. Het zijn maar een paar momenten die een goede ervaren bruidsfotograaf niet mag en niet zal missen.creatieve fotomissies bruidsfotograaf

Creatief zijn met licht.

Maar een bruidsfotograaf moet toch ook zijn mannetje kunnen staan in lastig lichtomstandigheden. Ook hier komt dan weer veel ervaring bij kijken. Kan de bruidsfotograaf omgaan met flitsers of noemt deze zichzelf een daglichtfotograaf. Want met alleen daglicht kom je er niet op een bruiloft. Je wilt toch ook toffe foto’s van het feest en misschien zijn er wel sterretjes op je bruiloft en wil je ook nog een avondshoot met zonsondergang of in de regen. Allemaal dingen die supertoffe effecten opleveren. En het zou jammer zijn als jouw fotograaf daar geen mooie beelden van kan maken omdat het gewoonweg te moeilijk is voor diegene.

 

Een beetje creatieve bruidsfotograaf weet hier wel raad mee. Want bruidsfotografie is een vak apart!

 

 

 

https://www.corrinep.nl/

Gerelateerde artikelen

Laat een trouwfillm maken door een ervaren videograaf