Zwart op wit de beste
Image default
Aanbiedingen

De nieuwste tuintrends van 2019: 3 ideeën voor een trendy inrichting van je tuin

Tuintrend 1: Buiten eten en leven

We verhuizen de woonkamer naar buiten of eigenlijk: we bouwen een nieuw fijn plekje buitens huis om tot rust te komen. Onze tuin of balkon inrichten doen we tegenwoordig met dezelfde toewijding als de inrichting van ons huis. Deze tuintrend focust zich op de ontwikkeling die al een paar jaar doorzet: De verplaatsing van binnen naar buiten. Juist in tijden dat we druk zijn, zijn we ook op zoek naar ontspanning. Onze eigen tuin richten we in om na een lange dag volledig te kunnen relaxen. Klik hier als over andere topics over tuinen wilt lezen.

 

Tuintrend 2: Terrasverwarming

Nog even gezellig buiten blijven hangen en de dag bespreken? Een vuurtje geeft warmte en de gezellige sfeer die we zoeken. Een verwarmde tuin is tegenwoordig geen overbodige luxe meer, maar eerder een trend. Het is niet meer nodig om direct naar binnen te gaan als het wat frisser wordt. Voorheen waren we afhankelijk van een goede zomer, maar nu kunnen we ook met slechter weer of op frissere avonden lekker buiten genieten. Bovendien plakken we daar graag een voorjaar en een najaar aan vast.

 

Een terrasverwarmer maakt dat mogelijk, maar ook vuurtafels en sfeerhaarden zijn populair. Mensen kiezen voor een vuurtafel omdat die geen rook of vonken geeft en omdat er geen hout nodig is. Op de lange termijn is gas goedkoper dan houtblokken. Wat betreft duurzaamheid scoort de vuurtafel dus het best.

 

Tuintrend 3: Tuininrichting voorbereid op het weer

Met de hedendaagse mogelijkheden is het steeds makkelijker om tuinmeubilair uit te zoeken. Daarbij komt dat materialen beter beschermd zijn tegen weersinvloeden. We hebben natuurlijk niet altijd een mediterraan zonnetje schijnen, maar we kunnen ons wel steeds beter aanpassen op het weer. Op deze manier kunnen we zo lang mogelijk genieten van onze tuin. Zo kiezen we vaker voor een overkapping. Een tuinoverkapping heb je in allerlei materialen: van hout, aluminium, als serre of in de vorm van zonwerend doek dat zowel schaduw als onderdak biedt. Een regenbui hoeft ons tuinplezier niet meer te bederven. Maar de tuinmeubelen kunnen beter tegen alle weersinvloeden zoals regen, wind en UV. Lounges en tuinsets zijn gemaakt van houtsoorten die langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben.