Zwart op wit de beste
Image default
Woningen

Een statement maken met verlichting? Dit zijn 4 tips

Veel huizen zien er aan de binnenkant hetzelfde uit, met dezelfde kleurenschema’s en meubels, maar het is een stuk leuker wanneer het interieur jouw persoonlijkheid weergeeft. Je kunt met een klein meubelstuk of decoratief stuk een statement maken, waarmee je jouw interieur veel meer karakter geeft. Een manier om dit te doen is bijvoorbeeld met hanglampen. Deze soort lampen hangen namelijk in het zicht, en ze zijn beschikbaar in allerlei vormen en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgesproken ontwerp, zoals een retro lampenkap of een bundel van hanglampen bij elkaar. Met welke hanglamp jij het beste statement kan maken, hangt natuurlijk helemaal af van wat jij mooi vindt. Lees verder voor nog drie goede ideeën voor het maken van een statement in je interieur!

De basisverlichting

Een statement kan heel klein zijn, in de vorm van een mooie, kleine hanglamp bijvoorbeeld. Je kunt het ook wat groter aanpakken, door iets origineels met de basisverlichting van een ruimte te doen. Het is leuk om hierbij een beetje out-of-the-box te denken, en niet te gaan voor de lamp die iedereen kiest voor in huis. Kies bijvoorbeeld voor een plafondlamp die indirect licht geeft, door bijvoorbeeld op de muren of op het plafond te schijnen. Je kunt ook kiezen voor een grote, klassieke kroonluchter bijvoorbeeld. Het ligt er echt maar aan wat jouw persoonlijke stijl is, want bij iedereen past weer wat anders. In ieder geval kun je met je basisverlichting een echt statement maken door te kiezen voor een originele lamp.

Een blikvanger in het interieur

Het mooiste statement kun je maken met een stuk in een apart ontwerp. 

Een staande lamp kan bijvoorbeeld een echte blikvanger zijn, wanneer het ontwerp afsteekt bij de rest van het interieur. Het is juist leuk wanneer het ontwerp van een lamp niet direct in lijn ligt met de stijl van de rest van het interieur. Op deze manier creëer je namelijk een echt statement in de ruimte en vangt het alle aandacht. 

Less is more

Je kunt het beste een statement maken door de aandacht ergens naar toe te trekken. Wanneer je huis vol met opvallendheden staat – zoals decoraties, kleuren en patronen – verlies je juist het effect van een statement. ‘Less is more’ is niet voor niets een gevleugelde uitspraak, en geldt dan ook bij het maken van een statement in je interieur. Je kunt beter één mooie, opvallende lamp in de kamer plaatsen, dan allerlei originele lampen in uitgesproken kleuren en vormen.