Een uitstekend verzorgde reis naar Vietnam of Thailand

De regio Isaan Thailand in het noordoosten van het land heeft voor jou als vakantieganger veel in petto. Een paar highlights voor een eerste indruk. Het oudste nationaal park van het land, Khao Yai, bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud. Er leven tijgers, beren, herten en wilde honden en katten. En dan de vogels! In totaal vliegen er meer dan 300 soorten rond. Bekend zijn de neushoornvogel en de dubbelhoornige neushoornvogel. In Thailand is het eten iedere dag een traktatie. Thaise gerechten om eens te proberen zijn:

· Tjok: een ontbijtgerecht dat bestaat uit warme rijstpap met vis of varkensgehakt;

· Pad thai: een één-bords-maaltijd bestaande uit rijstnoedels, taugé en ei gemixt met garnalen of krab of kip of varkensvlees of tofoe en als topping gehakte pinda’s;

· Som tam: een salade van onder meer kousenband, garnalenpasta, vissaus, tomaat, chilipepers, knoflook en suikerpasta.

Op cultureel vlak valt ook van alles te beleven in Isaan. In openluchtmuseum Ban Prasat Archaeological Site kun je tombes en voorwerpen bewonderen die meer dan 3000 jaar oud zijn.

Vietnam een ideale keus voor strandliefhebbers

Een tweede trip die we willen toelichten, is de strandvakantie Vietnam. Vietnam staat bekend om de zalige zandstranden. Sommige ervan lenen zich om te zonnebaden en zwemmen. Andere beaches worden vooral gebruikt door kite- en windsurfers. En weer andere stranden vormen een walhalla voor duikers en snorkelaars.

Het All over Tours team heeft een voorbeeldreis Vietnam samengesteld en wij lichten die kort toe. In Ninh Van Bay is het volop genieten van het uitzicht over de baai, de imponerende rotsen en het parelwitte zand. Het vissersdorpje Mui Ne ligt tussen Ho Chi Minh City en Nha Thrang. Je kunt er heerlijk wandelen terwijl er een aangename zeewind waait.

Vergeet niet om een paar filmpjes en / of foto’s te maken van de zandduinen. Op het eiland Con Dau wordt veel gefietst en dat is voor jou natuurlijk ook een relaxte manier van verkennen. De lokale bevolking zal je met open armen ontvangen.

https://www.allovertours.nl