Het belang van het kiezen van de juiste elektrische boiler.

Het belang van het kiezen van de juiste elektrische boiler.

Als je jouw water op een duurzame manier wilt verwarmen, met een elektrische boiler dus, is er een aantal dingen die je moet weten.
Een gas cv werkt anders dan een dan een boiler/elektrische boiler, een boiler is een in feite gewoon voorraadvat waarin het water opgewarmd wordt en niet eindeloos warm water kan blijven geven.
Als het al het warme water verbruikt is, zal het water in het vat weer opnieuw opgewarmd moeten worden. 
Daarom is het kiezen van de juiste inhoud van je boiler belangrijk en dat weten ze bij elektrischeboiler.eu als geen ander. 

 

Op de eerste plaats; de aanwezige ruimte

Hoe groter de boiler, hoe meer ruimte je daarvoor nodig hebt. Gelukkig is er voor elke situatie wel een boiler te vinden die in de beschikbare ruimte past.

Bij elektrischeboiler.eu hebben ze een ruim assortiment elektrische boilers waaruit je kunt kiezen en elk model heeft natuurlijk zijn eigen voordelen:

• Een klassieke ronde boiler met standaard onderaansluitingen (verticaal)

• Horizontale boilers met de aansluitingen aan de onderzijde

• Horizontale boilers aansluitingen aan zowel de linker- én de rechterzijde (patent)

• Platte design boilers met een geringe diepte van slechts 27 cm die zowel verticaal als horizontaal te plaatsen zijn

• 200+ liter boilers die op pootjes staan 

 

 

Onder een schuin dak kun je het beste voor een horizontale boiler kiezen. Een platte design boiler kan juist weer worden weggewerkt in een kast of je plaatst deze in het zicht, want deze design boilers zijn gewoon mooi om te zien. En bij grote huishoudens of woningen met meerdere badkamers of stortdouches is een grote capaciteit boiler juist de beste keuze. 

 

Boiler calculator

Elektrischeboiler.eu heeft bovendien een tool op de website staan die super handig is om te bepalen welke elektrische boiler nu het meest geschikt is om je gas CV of geiser (tapwater) te vervangen, belangrijk om te weten om de juiste keuze te maken zijn de volgende punten:

• Hoeveel water verbruikt jouw douchekop?

• Met hoeveel peronen maak je gebruik van warm water?

• Wordt er op 1 moment gebruik gemaakt van de douche of wordt er door meerdere personen snel achter elkaar gedouched?

• Hoe lang wordt er gedouched per douchebeurt?

 

Hieronder vind je de link naar de boilercalculator. Deze geeft een goed inzicht welke boiler het beste bij jouw persoonlijke situatie past:

 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Deskundig advies

Op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu staat je bij ieder product duidelijk omschreven wat de specificaties zijn en staan er handleidingen en datasheets op die je eenvoudig kunt downloaden. Maar toch zullen er altijd wat vragen open blijven. Omdat geen situatie hetzelfde is, zijn ze bij elektrischeboiler.eu 24/7 bereikbaar via de mail en tijdens werkdagen kun je ook telefonisch advies vragen.

https://elektrischeboiler.eu/

De juiste elektrische boiler kiezen.

De juiste elektrische boiler kiezen.

Om je sanitaire water elektrisch te verwarmen is er een aantal dingen belangrijk om te weten. Een gas ketel werkt anders dan een boiler, een boiler is een voorraadvat die niet eindeloos warm water kan geven.
Daarom is het kiezen van de juiste inhoud van een boiler belangrijk en dat weet elektrischeboiler.eu als geen ander. 

 

De aanwezige ruimte

Hoe groter de boiler, hoe meer ruimte ervoor nodig is. Voor elke situatie is er wel een boiler beschikbaar die in een ruimte past. Elektrischeboiler.eu heeft een zeer ruim assortiment elektrische boilers en elk model heeft zijn eigen voordelen:

• De klassieke ronde boiler met onderaansluitingen (verticaal)

• Horizontale boilers met de aansluitingen aan de onderzijde

• Horizontale boilers met de aansluitingen aan de linker- én rechterzijde (patent)

• Platte design boilers met minimale diepte én zowel verticaal als horizontaal te plaatsen

• 200+ liter boilers die op poten kunnen staan 

 

 

Een horizontale boiler kan bijvoorbeeld heel goed worden geplaatst onder een schuin dak. Een platte design boiler kan weer worden weggewerkt in een kast. en bij grotere huishoudens of een woning met meerdere badkamers of stortdouches is een grote capaciteit boiler juist gewenst. 

 

Boiler calculator

Elektrischeboiler.eu heeft een tool die erg handig is om te bepalen welke elektrische boiler het meest geschikt is om de gas CV of geiser (tapwater) te vervangen, cruciaal om te weten voor de juiste keuze boiler zijn de volgende punten:

• Hoeveel water verbruikt de douchekop

• Hoeveel personen maken gebruik van het warme water

• Wordt er op 1 moment gebruik gemaakt van de douche of wordt er snel achter elkaar gedouched

• Hoe lang wordt er gedouched per douchebeurt

 

Hieronder vind je een link naar een boilercalculator die een goed inzicht geeft welke boiler het beste bij jouw persoonlijke situatie past:

 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Professioneel advies

Op de website van elektrischeboiler.eu vind je bij elk product duidelijk omschreven specificaties en zijn er handleidingen en datasheets te downloaden. Toch blijven er altijd wat vragen open staan. Omdat geen situatie hetzelfde is, zijn ze bij elektrischeboiler.eu dan ook 24/7 bereikbaar via de mail en tijdens werkdagen ook telefonisch om je het beste advies te kunnen geven.

https://elektrischeboiler.eu/index.php?route=common/home

Is een elektrische cv ketel van het merk DAT wat voor mij ?

Een elektrische cv ketel is een goede keuze als u zonnepanelen op het dak heeft en stroom ¨over¨heeft. Deze kunt u gebruiken om uw huis op te warmen met de elektrische cv ketel. Ook is het in sommige gevallen niet mogelijk een rookgasafvoer te maken. Een elektrische cv ketel heeft geen rookgasafvoer nodig omdat er geen verbranding plaatsvind. Of is er misschien simpelweg geen gas aanwezig en wel electriciteit. Ook dan is de elektrische cv van DAT een perfecte oplossing.

Maar is het opwarmen met een elektrische cv ketel dan wel wat voor mij?

Ook u kunt eenvoudig zelf uitrekenen of een elektrische ketel wel wat voor u is. In de veelgestelde vragen op de website van Warmteshop.EU vindt u een calculator waar u in kunt geven hoeveel gas u per jaar verbruikt. De online calculator geeft dan aan wat u gaat verbruiken als u op elektriciteit gaat opwarmen.

Houdt er dan wel rekening meet dat de tarieven van electriciteit kunnen verschillen. Zo betalen grootverbruikers vaak minder dan de helft als een particulier en is verwarmen op electriciteit dus al snel interessanter. Wel vervallen alle vaste maandelijkse kosten die u aan uw gas leverancier zou betalen en is het onderhoud van de elektrische cv ketel een stuk eenvoudiger en goedkoper uit te voeren.

Wat is een DAT elektrische cv ketel ?

De DAT elektrische cv ketel is een plug en play ketel die uw huidige traditionele gas ketel kan vervangen. Alle radiatoren en vloerverwarmingsbuizen kunt u gewoon blijven gebruiken. U hoeft dus niet te investeren in nieuwe radiatoren e.d. wat meteen al veel geld bespaart. Ook is hij een stuk stiller en neemt minder ruimte in beslag. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de veelbesproken warmtepomp.

Ik denk dat u nieuwsgierig bent geworden. U wilt vast meer weten over de DAT elektrische CV ketels? Meer is te vinden op de website van Warmteshop.EU. Deze vind u in deze link. Daar is ook een veelgestelde vragen pagina waar u denk ik alle mogelijke vragen beantwoord ziet krijgen.

https://warmteshop.eu/product-categorie/kachels/cv-ketel-elektrisch/