Zwart op wit de beste
Financieel

Enorme stijgingen op Ripple na nieuws over open source software Gates foundation

Zodra deze ontwikkeling nieuws werd, zagen we dat direct terug op de ripple koers (zie hier). De ontwikkelaars achter de Ripple hebben samen met de Bill Gates nieuwe betaaltechniek ontwikkeld. Deze twee partijen denken dat ze met deze open source software overheden en financiele instellingen helpen aan een nieuwe betaalinfrastructuur. Ripple is bekend van het blockchain netwerk, diverse banken maken er al gebruik van. De opensource technologie (Mojaloop) is een veelbelovende type software dat mobiele providers, overheden en grootbanken aan elkaar verbindt. Ze kunnen op een gemakkelijke manier digitale valuta aan elkaar overmaken, zonder dat daar veel transactiekosten tussen zit.

Vooral in landen waarbij banken vrijwel geen service verlenen, blijkt de Ripple razendpopulair. De systemen van de Ripple zijn opensource en vertrouwd, dat geeft een goed gevoel aan de lokale bevolking in minder ontwikkelde landen. De Ripple koers heeft een enorme stijging weten te maken zodra dit op verschillende media naar buiten kwam, maar wat houdt ripple nou eigelijk in? En waarom zou je het moeten gebruiken? Hieronder een aantal voordelen

– Ripple is opensource
– Geld overmaken gaat gemakkelijk
– Financiele instellingen maken er gebruik van
– Er zijn vrijwel geen transactiekosten
– Geld overmaken naar het buitenland kan in een paar minuten

Ripple maakt hierbij gebruik van het Interledger Protocol, deze biedt theorietisch gezien vele voordelen dat we kunnen vergelijken met andere technieken in de blockchain, de Ripple zou meer schaalbaar zijn en ook nog eens privacy bieden. Met name in ontwikkelingslanden is Ripple interessant, wereldwijd zijn er ruim twee miljard “bankloze” mensen. Dit heeft te maken met dat de banken geen service verlenen en de populatie niet kan voorzien van een bank.