Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Goud: elegant en multifunctioneel

Edelmetalen hebben speciale en unieke eigenschappen. Juist om deze redenen maakt men al sinds vroeger gebruik van goud en zilver. Goud bijvoorbeeld staat erom bekend dat het immuun is voor roest. Goud is een heel zacht metaal. Van alle bekende metalen is goud, op lood na, het gemakkelijkst te buigen en te vervormen. Tegenwoordig wordt goud vooral als belegging gebruikt en wordt het soms gezien als een stabiele belegging. Men kan goud verhandelen op de beurs, of fysiek goud kopen en verkopen. De impact van vraag en aanbod op de marktwaarde van goud mag echter niet worden onderschat.

 

Verschillende partijen

Je ziet de hele dag door reclames over het kopen van aandelen en beleggen. Dit is natuurlijk niet voor niets. Door te beleggen kun je namelijk nog meer rendement maken. Een interessante mogelijkheid is om in goud te investeren. De investering in goud sprak natuurlijk tot de verbeelding van de mensen, omdat goud gerelateerd was aan koningen en andere edelen. Investeren in goud kan echter ook een goed rendement opleveren. Aan de andere kant heeft deze beleggingsmethode zeker enkele risico’s die je niet mag negeren. Investeren in goud wordt meestal gedaan door het verhandelen van derivaten of aandelen gerelateerd aan goud. Een aantal voorbeelden van partijen waarbij het mogelijk is om in goud te handelen zijn bijvoorbeeld Plus500, Lynx en DeGiro.

 

 

Blijf up-to-date

Het verleden laat zien dat het investeren in goud wel degelijk voor rendement kan zorgen. De koers is namelijk vrij stabiel. Niettemin zijn de algemene principes van de aandelenmarkt ook van toepassing op beleggen in goud. Onthoud te allen tijde dat resultaten uit het verleden geen zekerheid zijn voor de toekomst.

Is er een reden om in goud te gaan investeren? Natuurlijk. Goud heeft een geruststellend effect op veel overheden, bedrijven en consumenten. In tijden van economische onzekerheid hebben we gezien dat veel van deze aspecten goud behandelen als een veiligheidsverzekering. Ook de waarde goud veranderd van tijd tot tijd. Heb je interesse in het kopen van goud, zorg dan altijd dat je op de hoogte bent van deze waardes.

https://www.goudprijs.trade/