Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Hoe kan je het beste je werkjas wassen?

Hoe kan je het beste je werkjas wassen?

Het is belangrijk om je werkkleding af en toe te wassen om ze fris te houden. Als je wilt dat je werkjas schoon blijft en niet gaat stinken, dan is het belangrijk om je werkjas regelmatig te wassen. Sommige werkgevers regelen dat hun werknemers hun werkkleding laten wassen, maar andere doen dat niet. In dat geval is het aan jou om je jas schoon te houden. Maar hoe doe je dat slim, veilig en efficiënt?

Check de aanwijzingen op het label in de jas

Volg bij het wassen van uw werkjas altijd het advies op het etiket. Daarop staat precies op welke temperaturen je moet wassen en welke cycli wel of niet geschikt zijn voor het reinigen van je werkkleding. Volg je deze instructies, dan kan er eigenlijk niets misgaan bij het wassen van je werkjas. Als u het label niet hebt, is het de moeite waard om op de website van de fabrikant te kijken of hij advies heeft over het reinigen van werkkleding. Zo niet, volg dan gewoon de richtlijnen voor het wassen van kleding in het algemeen. De meeste moderne wasmiddelen zijn bijvoorbeeld ontworpen om vlekken uit kleding te verwijderen zonder resten achter te laten. Dit betekent dat zelfs als u uw jas thuis wast, het niet uitmaakt welke cyclus of temperatuur u gebruikt, zolang uw wasmiddel maar goed is.

Waterbestendige werkjassen

Om je waterdichte jas schoon te maken, heb je een speciaal wasmiddel of een waterafstotende spray nodig en moet je hem een paar keer wassen om hem schoon te krijgen. Maar draai niet een kort programma of een waterbesparend wasprogramma; die zullen uw jas beschadigen. Nadat je de jas hebt schoongemaakt, impregneer je hem met een waterdichtingsmiddel om hem in goede staat te houden.

Brandwerende jassen schoonmaken

Was uw brandwerende werkkleding niet boven de 60 graden. Als u de jas samen met andere kleren of op een te hoge temperatuur wast, verliest hij zijn brandvertragende eigenschappen en wordt hij minder effectief in het voorkomen van brand. Gebruik ook een wasmiddel zonder bleekmiddel om de brandvertragende laag van de jas intact te houden. Als u uw jas wast, sluit dan de ritsen goed om schade te voorkomen.