Inductie kookplaat installeren: ken de voordelen van deze technologie

 De inductiekookplaat brengt veiligheid, wendbaarheid en veel charme in uw keuken. Bij het inrichten van de keuken hebben we verschillende opties, van de meest klassieke, tot gas, tot de meest moderne kookplaten. De inductie kookplaat installeren bijvoorbeeld geeft een moderne en schone uitstraling aan uw keuken en voegt bovendien unieke voordelen toe die een verschil kunnen maken in uw dagelijks leven.

 

Uitgebreide mogelijkheden

De inductie kookplaat installeren kan een uitstekende optie zijn in verschillende formaten: een draagbare kookplaat, van een mond bijvoorbeeld, kan gebruikelijk zijn als u weinig kookt of al een normaal fornuis hebt en gewoon meer moderniteit aan uw keuken wilt toevoegen. Een viermondse kookplaat kan nuttig zijn voor wie houdt van koken en meer kwaliteit wil bij het bereiden van smakelijke maaltijden voor familie en vrienden. De inductiekookplaat maakt gebruik van een magnetisch verwarmingssysteem dat de temperatuur sneller verdeelt en de bereiding van voedsel versnelt, maar alles met dezelfde smaak houdt. Inductie kookplaat installeren: Meer veiligheid en minder energieverbruik

 

De inductiekookplaat verwarmt niet alleen snel, maar alleen het oppervlak waarop de pan wordt geplaatst, d.w.z. zonder risico op brandwonden of energieverbruik. Als u een iets kleinere omtrekpan over de mond plaatst, concentreert de warmte zich alleen op de pan, zonder dat de warmte zich verspreidt, zodat het buitenoppervlak van de kookplaat op kamertemperatuur blijft. Voor nog meer veiligheid is het aan te raden om te kiezen voor inductiekookplaten met vergrendelingssystemen op het paneel, om te voorkomen dat kinderen de kachel onzorgvuldig inschakelen of zelfs als u per ongeluk de opties wijzigt.

 

Inductie kookplaat installeren: Praktisch bij het schoonmaken 

Reiniging is een belangrijk punt om te overwegen bij de keuze van uw inductiekookplaat. Controleer het oppervlak, want de keramische vitro-opties vereenvoudigen bijvoorbeeld de reinigingstijd aanzienlijk. Potten voor gebruik op een inductiekookplaat Het is niet mogelijk om elke soort pot te gebruiken met de inductiekookplaat. Als u van plan bent om een model van dit type te kopen, kies dan voor roestvrij stalen pannen, driedubbele bodem of gietijzer. Om erachter te komen of uw pot kan worden gebruikt op de inductiekookplaat, kunt u deze ook testen door een magneet te plaatsen op de buitenste bodem van de pot: als de magneet blijft hangen, kan deze worden gebruikt.

Klaar voor de overstap van Gas naar Inductie?

Wie betaalt een loodgieter bij een huurhuis?

Het kan nog wel eens problemen opleveren: de reparaties en de daarbij komende kosten in een huurhuis. Uw cv-ketel doet het niet meer en het is helaas net winter geworden. Of u krijgt na een zeer heftige storm ineens een vervelende lekkage aan het dak. Dan kan het ook nog eens zo zijn dat er iets moet gebeuren aan de sanitaire voorzieningen in uw huurwoning. Gelukkig komt daar een loodgieter voor langs en de ongemakken worden snel verholpen. De loodgieter laat na de klus een rekening achter. Maar wie moet de rekening betalen? U of de verhuurder? Regio Loodgieter Rotterdam geeft u in dit artikel uitleg.

CV-Ketel installatie of reparatie

 

Over het algemeen geldt: als het gaat om kleine reparaties en klein onderhoud, dan zijn de kosten voor de huurder. Het ontluchten en bijvullen van de cv-ketel komt dus op het bordje van de huurder terecht. Echter is groot onderhoud voor de verhuurder. Denk daarbij aan de jaarlijkse servicebeurt en reparaties van uw cv-ketel en indien nodig ook de vervanging van de cv-ketel. Voor deze kosten bent u als huurder niet aansprakelijk.

Lekkage

Over het algemeen is de huurbaas verantwoordelijk voor de reparatie rekening van lekkages. Het kan zijn dat het dak lekt (of de dakgoot) of uw woning wordt geteisterd met vocht en schimmel, doordat er een lekkage gaande is. Maar ook het verhelpen van ernstig wateroverlast op uw balkon behoort tot de rekening van de verhuurder. Toch komt het niet weinig voor dat verhuurders de huurders door verwijzen naar hun inboedelverzekeraar en dat is niet gerechtvaardigd! Als huurder kom je dan in een vervelende ‘van het kastje naar de muur’ situatie terecht. De verzekeraar besluit namelijk vaak dat er geen schadevergoeding komt, want hij vindt dat de verhuurder schadeplichtig is en dat is de verhuurder in de meeste gevallen ook.

Er is echter ook een uitzondering op de regel. Als er onverwacht lekkageschade optreedt, door bijvoorbeeld een heftige storm of een ander natuurverschijnsel, dan is de verhuurder niet meteen verplicht om de reparatie van de schade te betalen.

Sanitaire voorzieningen

Ook hier geldt: de kleine reparaties zijn voor de rekening van de huurder en de grote reparaties komen op de rekening van de verhuurder. Als de wc-bril kapot is moet u dat zelf verhelpen, maar is de wc-pot stuk, dan is de verhuurder hier verantwoordelijk voor.

Met andere woorden: voor de grote en duurdere loodgieter rekeningen is de verhuurder verantwoordelijk. U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor klein onderhoud.

http://loodgieter-rotterdam.nu/