Zwart op wit de beste
Image default
Huishoudelijk

Inductie kookplaat installeren: ken de voordelen van deze technologie

 De inductiekookplaat brengt veiligheid, wendbaarheid en veel charme in uw keuken. Bij het inrichten van de keuken hebben we verschillende opties, van de meest klassieke, tot gas, tot de meest moderne kookplaten. De inductie kookplaat installeren bijvoorbeeld geeft een moderne en schone uitstraling aan uw keuken en voegt bovendien unieke voordelen toe die een verschil kunnen maken in uw dagelijks leven.

 

Uitgebreide mogelijkheden

De inductie kookplaat installeren kan een uitstekende optie zijn in verschillende formaten: een draagbare kookplaat, van een mond bijvoorbeeld, kan gebruikelijk zijn als u weinig kookt of al een normaal fornuis hebt en gewoon meer moderniteit aan uw keuken wilt toevoegen. Een viermondse kookplaat kan nuttig zijn voor wie houdt van koken en meer kwaliteit wil bij het bereiden van smakelijke maaltijden voor familie en vrienden. De inductiekookplaat maakt gebruik van een magnetisch verwarmingssysteem dat de temperatuur sneller verdeelt en de bereiding van voedsel versnelt, maar alles met dezelfde smaak houdt. Inductie kookplaat installeren: Meer veiligheid en minder energieverbruik

 

De inductiekookplaat verwarmt niet alleen snel, maar alleen het oppervlak waarop de pan wordt geplaatst, d.w.z. zonder risico op brandwonden of energieverbruik. Als u een iets kleinere omtrekpan over de mond plaatst, concentreert de warmte zich alleen op de pan, zonder dat de warmte zich verspreidt, zodat het buitenoppervlak van de kookplaat op kamertemperatuur blijft. Voor nog meer veiligheid is het aan te raden om te kiezen voor inductiekookplaten met vergrendelingssystemen op het paneel, om te voorkomen dat kinderen de kachel onzorgvuldig inschakelen of zelfs als u per ongeluk de opties wijzigt.

 

Inductie kookplaat installeren: Praktisch bij het schoonmaken 

Reiniging is een belangrijk punt om te overwegen bij de keuze van uw inductiekookplaat. Controleer het oppervlak, want de keramische vitro-opties vereenvoudigen bijvoorbeeld de reinigingstijd aanzienlijk. Potten voor gebruik op een inductiekookplaat Het is niet mogelijk om elke soort pot te gebruiken met de inductiekookplaat. Als u van plan bent om een model van dit type te kopen, kies dan voor roestvrij stalen pannen, driedubbele bodem of gietijzer. Om erachter te komen of uw pot kan worden gebruikt op de inductiekookplaat, kunt u deze ook testen door een magneet te plaatsen op de buitenste bodem van de pot: als de magneet blijft hangen, kan deze worden gebruikt.

Klaar voor de overstap van Gas naar Inductie?