Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Kom alles te weten over grafmonumenten

Wanneer u een dierbaar persoon verliest komt ook het moment waarop u moet gaan nadenken hoe u de gedenkplek wilt gaan inrichten. Bij Andersgedenkmonumenten ontwerpen wij verschillende grafmonumenten waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en ideeën van de klant. Wij beschikken over ervaren medewerkers die meedenken en adviseren over de vorm en het materiaal van het grafmonument. Wij willen de gedenkplek zo inrichten dat wanneer u ernaartoe gaat u toch een fijn gevoel krijgt ondanks het gemis van uw dierbare.

Uitgebreid assortiment

Ons bedrijf heeft een uitgebreid aanbod aan grafmonumenten voor zowel een algemeen graf tot aan een grafkelder. Naast de standaard grafmonumenten bieden wij ook nieuwe soorten monumenten aan. Hierbij valt de denken aan het laseren in 3D van de overleden persoon of een overleden dier. Ook kunt u bij ons kiezen voor een grafmonument met de foto van de overledene in glas.

Grafzerken

Wij leveren ook grafzerken in verschillende uitvoeringen en gemaakt van natuursteen. Zerken zijn gedenkstenen die onderdeel zijn van een grafmonument. Samen met de grafsteen vormt de grafzerk een krachtig monument. De grafzerk is het horizontale gedeelte welke het graf geheel of gedeeltelijk bedekt. Een grafzerk kan door ons in allerlei kleuren, vormen en materialen worden uitgevoerd. Daarbij kunnen we ook zorgen voor een mooie en persoonlijke tekst, een foto of een tekening, en kunnen wij de zerk voorzien van een plaquette of verdiepte letters. Er zijn veel mogelijkheden. Onze medewerkers denken graag mee met uw persoonlijke keuze.

Urnengraf

Wanneer u kiest voor een crematie en een gedenkplek wil inrichten voor uw dierbare dan is een urnengraf een mooi alternatief. Een urnengraf is een mooie plek om een dierbare persoon te herdenken. In een urnengraf kunnen een of meerdere urnen worden geplaatst. De meeste begraafplaatsen bieden tegenwoordig urnengraven aan, maar een urn kan ook worden bijgeplaatst in een ‘gewoon graf’.

Keuzemogelijkheden urnengraf

De grootte van zo’n urnengraf is afhankelijk van de keuze die u maakt maar ook van de mogelijkheden die worden geboden door de begraafplaats. Ons bedrijf biedt de mogelijkheid om in een urnentuin een bovengrondse gedenksteen met de urn er bovenop te monteren. Tenslotte is er de mogelijkheid om de urn een plek te geven in de urnenmuur. Andersgedenkmonumenten heeft een uitgebreid aanbod aan urnen van verschillende materialen. Zo kunt u kiezen voor een urn gemaakt van cloisonne, glas, hout, marmer, messing of ander soort materiaal. U kunt zelfs een unieke urn laten maken met een geheel eigen ontwerp.

Welke grafsteen past het beste?

Iedere persoon krijgt in zijn leven te maken met het verlies van een dierbare. Dan komt het moment dat u een eervolle gedenkplek wilt creëren die past bij de overleden persoon. Dit is voor ieder mens anders. Als diegene ‘eenvoudig en sober’ heeft geleefd dan wordt er ook vaak gekozen voor een eenvoudige en sobere grafsteen. Als de overleden persoon op een uitgesproken wijze heeft geleefd dan is het natuurlijk bijzonder en persoonlijk om iets van zijn uitgesprokenheid te laten terugkomen in het grafmonument. Dat kan een monument van natuursteen zijn, maar ook van roestvrijstaal, glas of een combinatie van deze materialen.

Kijk op onze website

Het ontwerpen en kopen van een grafmonument is een proces waarin samenwerking met de klant centraal staat. Wij adviseren u om de tijd te nemen voor het uitzoeken van een grafmonument zeker wanneer u als nabestaande de keuze heeft. Kort na de uitvaart zit men vaak nog midden in het rouwproces en bent u hier nog niet mee bezig. Wilt u zien welke mogelijkheden er zijn voor wat betreft vormen en materialen dan kunt u onze showroom bezoeken in Capelle aan de IJssel maar wij raden u aan zich eerst eens rustig te oriënteren op onze website.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/grafmonumenten