Zwart op wit de beste
Image default
Winkelen

Maak je garderobe klaar voor de winter

Hoewel de zomer al in volle gang is, lopen de kledingwinkels alweer langzaam vol met de wintercollectie. Dat is niet gek, want voor je het weet is het weer winter. Is jouw kledingkast al klaar voor de winter? Check hier wat je niet mag vergeten om jouw kledingkast winterproof te maken.

Bovenkleding

Nu de gasprijzen zo hoog zijn, is het komende winter weer tijd om de dikke truien tevoorschijn te halen. Ga zo mogelijk voor echte wol, dat isoleert het beste. Met truien is het echt van belang dat je bereid bent om te investeren in goede materialen. Zo’n goedkoop dingetje ziet er misschien leuk uit, maar meestal houden ze je niet echt lekker warm.

Broeken

Je favoriete jeans zijn nog steeds een must-have, jeans zijn ook in de winter heerlijk om te dragen, maar voeg ook eens wat thermische leggings toe aan je collectie. Je kunt deze gewoon onder je broek dragen, ziet er misschien een beetje lullig uit, maar met je broek eroverheen zie je er niks van en het maakt een wereld van verschil wat betreft de warmte.

Schoenen

Zorg ervoor dat je een paar stevige, waterdichte laarzen hebt voor die dagen met regen en sneeuw. Verder is het in de winter van belang dat je goede dichte schoenen hebt van dik materiaal dat je voeten lekker warm houdt. Dat kunnen laarsjes zijn, maar tegenwoordig zijn ook heel veel sneakers uitermate geschikt voor de winter. Kijk maar eens naar de Mason Garments webshop. Extra lekker: zoek naar schoenen met een voering aan de binnenkant of investeer in thermo-zooltjes die je in je schoenen kan leggen. Zo hoef je de hele winter lang geen koude voeten te hebben.

Jassen

Een goede winterjas is onmisbaar. Ga in de winter echt voor comfort boven fashion en kies in eerste instantie voor een jas die écht warm is. Het is geen overbodige luxe om je winterjas echt bij een buitensportwinkel te kopen, zeker wanneer je veel buiten komt. 

Accessoires

Zorg dat je in ieder geval een fijne sjaal hebt, om te zorgen dat de wind je jas niet in waait. Sommige mensen vinden een muts heel fijn, anderen hebben het liever niet. Voor mensen met winterhanden is het zaak om echt te investeren in kwalitatieve handschoenen. Die kun je vaak bij schoenwinkels kopen. Ze kosten wel wat, maar houden je handen een stuk warmer dan die standaard stoffen dingetjes. Hoe ziet jouw wintergarderobe eruit?