Betonlook eetkamertafel van Beton Tafels

Waarom zou je een eettafel met betonlook willen?

De betontafels zijn geheel naar wens samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ronde beton tafel met een stoere stalen midden poot. Gebruik jij de betonnen tafel als bureau en wil je alle ruimte onder het blad vrij houden? Denk dan eens aan bijvoorbeeld de Nordstahl Scissor leg, waar met gemak een blad van 180x100cm op bevestigd kan worden. 

Naast dat je de eettafel zelf samen kunt stellen en de designs prachtig zijn, zijn de betonnen tafelbladen ook nog zeer gemakkelijk te onderhouden. De tafels zijn namelijk voorzien van een 2 componenten coating waardoor het blad geen groot onderhoud nodig heeft. Een licht vochtig doekje over de tafel en wanneer nodig een beetje groene zeep en de betonnen tafel blijft op zijn best.

Een design onderstel voor onder uw betontafelblad.

Bij Beton-tafels.com kunnen de tafels worden gecombineerd met de stalen onderstellen van Nordstahl. Nordstahl is een Nederlands design merk op het gebied van stalen tafelpoten, kastframes en nog veel meer. De stalen onderstellen zijn perfect te combineren met een betonnen tafelblad en zijn voorzien van een duurzame matte zwarte of witte poedercoating. Dankzij de stevige bevestigingsplaten aan de bovenzijde is het gemakkelijk om de tafelpoot of het tafelonderstel te monteren. U heeft al binnen enkele minuten een schitterende betontafel in uw huiskamer of eetkamer staan.

Hoe combineer je een betonlook eettafel?

Vroeger bestonden de meeste interieurs voor een zeer groot deel uit hout. Tegenwoordig is er binnen elk huishouden wel iets van beton terug te zien. Beton is een materiaal wat goed past bij een stoer interieur. Het mooiste is als je beton kan combineren met bijvoorbeeld een staal onderstel. De square salontafel frame set met betonnen plaat is hier een goed voorbeeld van Naast dat het stoer staat in jouw interieur, is het natuurlijk ook belangrijk dat jouw woning warmte blijft uitstralen en dat jij je er fijn voelt. Combineer daarom altijd verschillende materialen om zo de perfecte mix van warmte en een tikkeltje stoer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen eettafel              in een warme charcoal kleur, gecombineerd met een eikenhouten vloer.

Uw beton tafel droom verwezenlijken

Heb jij nou het idee dat je precies weet wat je voor tafel wilt maar dat het best lastig is om dit uiteindelijk goed te kunnen realiseren? Beton Tafels kan al uw zorgen wegnemen. Een betonnen tafelblad in elke vorm is mogelijk. Een ronde, vierkante ovale of rechthoekige betonnen eettafel op maat laten maken? Ook dit kan, geen probleem.

Het beton staat ontzettend goed binnen meerdere soorten interieurs en zorgt vrijwel altijd voor een echte eyecatcher binnen uw kamer. Meer over het combineren in de volgende alinea.

 

https://www.beton-tafels.com/eettafels/betonlook-eettafels/

Eikenhouten meubels van Boomstam tafels

De behandeling van de eikenhouten meubels

Wij bieden 2 verschillende behandelmogelijkheden voor het behandelen van onze eiken tafels. U kunt bij ons kiezen voor

1)      Een Skylt 2K matte, transparante lak

2)      Een Osmo hardwax in verschillende kleuren

Eikenhouten meubels met speciale afwerking

Alle eikenhouten planken en tafelbladen van Boomstam Tafels worden voorzien van opgevulde knoesten. Doordat deze opgevuld worden zal er weinig tot geen vuil blijven zitten in de planken/ in het blad.

Ook is het gemakkelijk om deze te onderhouden. Het behandelen van een eiken eettafel kan gedaan worden met bijvoorbeeld lak of wax. Het belangrijkste is dat de kleur van het blad/ van de plank het zelfde blijft. Het behandelen van een eikenhouten tafelblad of eikenhouten tafel is absoluut geen eenvoudige klus. Je moet de behandeling uitvoeren in een kamer met de juiste temperatuur en gaat zeker een aantal dagen duren omdat het tafelblad of de plank afgewerkt moet worden met meerdere lagen. 3 lagen om precies te zijn.

  1. Laag 1 moet 3 tot 4 uur gaan drogen binnen een droge niet vochtige ruimte.
  2. Laag 2 moet maar liefst 6 tot 8 uur drogen binnen een droge niet vochtige omgeving.
  3. Als laatste duurt het droog proces bij laag 3 maar liefst een hele dag.

Naast het toepassen van deze 3 lagen is het belangrijk dat na de 3e laag er 14 dagen lang niets op de tafel geplaatst mag worden. De lak moet uitharden en als er dan iets op de tafel of plank wordt geplaatst moet dit proces opnieuw “uitharden”.

Wat voor randafwerking moet u kiezen?

De rand van uw tafelblad kunt u op 4 verschillende manieren laten afwerken:

1)      Rechte rand

2)      Facet omhoog

3)      Facet omlaag

4)      Boomstamrand

Bij een facet omhoog en omlaag wordt de rand diagonaal afgeschuurd. Op deze manier krijg je een soort piramidevormige randafwerking. Bij een boomstamrand is het profiel van de boomstam nog zichtbaar. Er zit een natuurlijke vorm in de rand wat geliefd wordt door velen.

Op maat gemaakte eikenhouten tafel

Een eigen eettafel geheel naar wens? Dat kan, bij Boomstam Tafels. Bij Boomstam Tafels is het mogelijk om uw eigen eikenhouten tafel samen te stellen. De hoogte van de eikenhouten tafel is ongeveer 77cm.

U kunt zelf de kleur van de wax, de afmetingen en de afwerkingen bepalen. Mocht u een inkeping willen voor bijvoorbeeld de toevoer van kabels dan kan dat in de vorm van een stukje maatwerk.

Het perfecte onderstel onder uw stoere eikenhouten tafel Onder zo’n mooi groot robuust tafelblad hoort natuurlijk dat ene perfecte onderstel. Er kan er maar één op dat gebied de beste zijn en dat is natuurlijk Nordstahl. Deze stalen tafelonderstellen passen perfect vanwege het robuuste en stoere karakter van de tafelpoten en tafelonderstellen. De lasnaden zijn zichtbaar en zorgen voor een echt industrieel karakter.

 

https://www.boomstam-tafels.com/eiken-planken/

Welk model tafelpoten past er bij u?

X poten, Matrix poten, Spin poten, U poten. Welk model past het best?

Er zijn vele verschillende soorten stalen tafelpoten op de markt, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar welk onderstel is nou het meest geschikt voor jouw tafelblad? Alle tafelpoten van Industriele-tafels zijn voorzien van bevestigingsplaten met meerdere sleufgaten en ronde gaten. Zo kun je zowel een los blad als losse planken op de tafelpoten bevestigen.

De standaard onderstellen hebben een bevestigingsplaat van 78cm breed, zo kan hier al een tafelblad op vanaf 80cm breed maar ook een tafelblad van 110cm breed kunnen deze tafelpoten met gemak dragen.

Alle tafelpoten hebben een hoogte van 73cm, hierdoor komt de industriële tafel op de juiste hoogte uit als jij deze combineert met een blad van ongeveer 4,5cm dik.

Bezorging en bevestiging van de stalen tafelpoten

Alle tafelpoten zijn demontabel en zitten netjes verpakt in kartonnen dozen, zo kunnen deze gemakkelijk met DHL verzonden worden voor een leuke prijs. Er is altijd een grote voorraad stalen tafelpoten aanwezig zodat deze snel geleverd kunnen worden.

De stalen tafelpoten zijn gemakkelijk te monteren wegens de slimme bevestigingssystemen.

Poedercoating, geen behandeling of blanke lak?

Alle stalen tafelpoten worden standaard geleverd met een duurzame poedercoating. Staal is een materiaal dat veelal gebruikt wordt in de bouw en wat zonder behandeling altijd zal gaan roesten. Er zijn verschillende mogelijkheden om de stalen tafelpoten te behandelen maar poedercoating is verreweg de beste.

Een poedercoating wordt namelijk in het stalen onderstel gebakken waardoor deze zeer duurzaam is. De tafelpoten zijn hierdoor makkelijk schoon te maken.

Losse stalen industriële tafelpoten van Industriele-tafels.com

Stalen tafelpoten zijn dé trend van dit moment op woongebied. Heb jij nog een tafelblad wat goed maar is het onderstel niet meer wat je zou willen? Stalen tafelpoten van www.industriele-tafels.com zijn de oplossing.

Er worden vele verschillende modellen tafelpoten van staal verkocht, zo kun je kiezen voor de populaire X kruispoot of bijvoorbeeld een centrale stalen matrix poot voor iedere afmeting is er wel een oplossing.

https://www.industriele-tafels.com/tafelpoten/

Thermisch verzinkte industriele stalen tafelpoten

Stalen industriële tafelpoten voor buiten dankzij thermisch verzinken

Dankzij het thermisch verzinken (proces waarbij de stalen industriële tafelpoten in een zinkbad worden gedompeld om zo alle oppervlakten inclusief de binnenkant van de stalen kokers te voorzien van een sterke beschermde roestwerende laag. Deze industriële tafelpoten gaan dan ook jaren mee onder uw tuintafel en zullen niet zo snel hoeven worden vervangen of opnieuw moeten worden gecoat.

Verschillende modellen stalen industriële tafelpoten

Het belangrijkste om te weten is de vorm van uw tafelblad. Onder een recht tafelblad staan in verhouding bijvoorbeeld losse poten een aanzienlijk stuk mooier dan een middenpoot. Ook niet onbelangrijk is de koker breedte. Zo zijn er stalen tafelpoten met bredere kokers van 12 x 12 cm die perfect staan onder een robuust dik blad. Maar misschien heeft u wel een dun tafelblad en meer behoefte aan dunne kokers. In dit geval zijn de tafelpoten met een 8 x 8 cm koker uitermate geschikt.

Industriële stalen tafelonderstellen van Tafelpoten.shop

Wilt u zelf een tafel maken? Wij hebben verschillende stalen industriële tafelpoten die u hiervoor kunt gebruiken. Wij bieden niet alleen gepoedercoate tafelpoten aan maar ook onbehandelde en verzinkte tafelpoten. Het laatste voorbeeld, de verzinkte tafelpoten, zijn tafelpoten die tegen een stootje en tegen roest kunnen. Uitermate geschikte tafelpoten voor in de tuin!

Duurzame poedercoating

Alle stalen industriële tafelpoten bij tafelpoten.shop zijn voorzien van een duurzame zwarte of witte poedercoating. De poedercoating is van een hoge kwaliteit en zorgt voor een langdurig beschermende laag. Dus niet je doorsnee kunststof filmlaagjes of blanke spuitlak of iets dergelijks.

Dankzij de zwarte of witte poedercoating zijn de tafelpoten gemakkelijk te onderhouden. Het schoonmaken van deze poten is dan ook geen probleem. U kunt gerust met een allesreiniger en een microvezeldoekje de tafelpoten afnemen zonder dat deze zullen beschadigen.

Onbehandelde stalen tafelonderstellen

De onbehandelde stalen industriële tafelpoten zijn niet volledig onbehandeld. De tafelpoten en tafelonderstellen zijn voorzien van een olielaag om deze alsnog gedeeltelijk te beschermen tegen roestvorming (met name tijdens transport). Het is dus belangrijk om te weten dat als u onbehandelde stalen industriële tafelpoten aanschaft u deze thuis met een ontvetter naar uw keuze kunt afnemen. Op deze manier verwijderd u de plakkerige laag zonder het robuuste karakter van de tafelpoot te schaden.

Monteren en bevestigen

De stalen industriële tafelpoten zijn ontzettend gemakkelijk te monteren. Het grootste gedeelte van de tafelpoten hebben allemaal een bevestigingsplaat aan de bovenzijde die is voorzien van meerdere ronde en sleufgaten. Via deze gaten kan de tafelpoot of het tafelonderstel optimaal worden bevestigd en zal deze dan ook stevig op de vloer staan. Bij met name de V-vormige poten Is de fundering het belangrijkste vandaar dat deze berusten op een zware voetplaat.

Voor meer informatie bekijk https://tafelpoten.shop

https://www.tafelpoten.shop/tafelpoten/industriele-tafelpoten/