Stopmotion op school

Stopmotion op school

Stopmotion is een oeroude filmtechniek die al sinds het begin van de film wordt gebruikt om gave en interessante animaties mee te maken. Een stop motion film werkt zoals een digitale videoopname ook werkt, maar dan toch net iets anders. Een digitale videoopname bestaat eigenlijk uit heel veel foto’s die per seconde worden genomen en vervolgens evensnel weer achter elkaar worden afgespeeld. De camera legt dus niet echt bewegend beeld vast maar schiet heel veel foto’s per seconde om deze illusie wel te wekken bij de kijker. Een stopmotion film werkt hetzelfde, alleen is er nu geen camera die dit werk voor je doet. Je moet hierbij zelf foto’s maken en zelf het decor wat je aan het filmen bent per foto een klein beetje veranderen, zo kan ook jij de ilussie creeren dat er een bewegend beeld te zien is. 

Grote Broer is een organisatie die met een breed workshopaanbod voor basisscholen door het hele land, waaronder de workshop Stopmotion.

Workshop Stopmotion

Een workshop Stopmotion wordt gemakkelijk en snel voor u georganiseerd, mits u er voor kiest om Grote Broer dit voor u te laten doen. Tijdens deze workshop leren de leerlingen de ins en outs van het maken van hun eigen stopmotion film en maken ze tijdens de workshop nog hun eigen film. Hierbij komt ook kijken dat ze een script moeten schrijven en actief bezig moeten zijn met het bedenken van hun eigen decor. Tijdens deze workshop leren de leerlingen genoeg om hierna zelf aan de slag te kunnen met hun eigen tablet of telefoon. 

Wellicht worden een aantal van uw leerlingen wel geinspireerd door de workshop en loopt er, zonder dat u dat doorheeft, momenteel wel de nieuwe Charlie Chaplin door uw gangen. Neem vooral eens een kijkje op de website van Grote Broer, wellicht zit er een leuke workshop tussen voor op uw school. 

 

https://grotebroer.com

Het belang van het bibliotheeksysteem voor de samenleving

Het implementeren van moderne bibliotheekoplossingen die geïntegreerd zijn met andere gebieden van het onderwijs is een goede praktijk om het beheer ervan te optimaliseren. De standaardisatie van gegevens en documenten in een bibliotheeksysteem is een van de eerste praktische voordelen die worden opgesomd door zich te houden aan dit type tool. De implementatie van het systeem kan echter ook de lokale samenleving waardevolle voordelen opleveren.

 

Bibliotheek Oplossingen?

Hoe de bibliotheekoplossingen in wisselwerking staan met de lokale samenleving Het dienen van de gemeenschap kan een eenvoudigere actie worden. De transformatie van het bibliotheeksysteem naar een strategie van toenadering tot de lokale samenleving wordt mogelijk en levensvatbaar.

Het denken over een informatiemanagementsysteem houdt in dat men op de hoogte is van de veranderingen die zich in het scenario voordoen. Een open raadpleging van de collecties kan een versterking van het imago van de onderwijsinstelling en de beweeglijkheid van de relatie tussen de bibliotheek en haar belangrijkste gebruikers mogelijk maken.

 

Een bibliotheeksysteem met gratis toegang tot de bibliotheekcollectie

Voor de open consultatie heeft u alleen een online bibliotheekpagina nodig. Van daaruit kunnen studenten en andere mensen in de gemeenschap periodiek overleg plegen. Zo is het mogelijk om te onderzoeken welke boeken in de collectie zitten en wat de beschikbaarheid is van uw lening door de instelling.

Met de vrije toegang die door de open raadpleging wordt toegestaan, kan de bibliotheek van de instelling haar diensten aan de gemeenschap aanbieden, dat wil zeggen dat er ook leningen en diensten kunnen worden verstrekt aan niet-studenten. Met passende bibliotheekoplossingen voor de normen worden de raadplegingen van de collectie uitgevoerd, ongeacht de aard van de band met de onderwijsinstelling.

Met online bibliotheekoplossingen wordt de registratie aangeboden aan de niet-student. Met gegevens uit eerdere boekingen, verlengingen en lezingen is het mogelijk om mogelijkheden te identificeren om contact op te nemen met gekwalificeerde leads – dat wil zeggen, mensen die interesse hebben in Business Administration-boeken zijn waarschijnlijk kandidaten voor een cursus prospectie-actie van de instelling op dit gebied.

De acties met betrekking tot de verspreiding van de bibliotheek naar de lokale samenleving, kunnen continuïteit hebben in het identificeren van mogelijke studenten. Op deze manier wordt de kans op grotere conversies in de inschrijving optimaal en promoot u uw onderwijsinstelling op de best mogelijke manier voor de gemeenschap – en biedt u haar een nuttige en waardevolle dienst aan.

 

Professionele NLP opleidingen bij de 1e verdieping

Heb jij interesse in een opleiding tot NLP practitioner? De eerste verdieping biedt je die graag aan! De opleidingslocatie en het kantoor van De eerste verdieping zijn gevestigd in Delft. Het team bestaat uit ervaren en gediplomeerde opleiders. Richard Spek en Cathelijne Wildervanck hebben de De eerste verdieping in 2003 opgericht. Richard is als NLP-trainer gespecialiseerd in systemisch werken. Cathelijne richt zich met name op traumawerk in de geestelijke gezondheidszorg. In haar trainingen maakt ze ook gebruik van NLP en systemisch werk. Richard en Cathelijne worden ondersteund door 15 andere coaches en trainers. Hieronder enkele opleidingen die zij geven:

* ADHD-coach;

* Body Mind Practitioner;

* Coachen met Impact;

* Meesterlijk Trainen;

* NLP Practitioner;

* NLP Master Practitioner;

* NLP voor Jongeren;

* NLP Trainer;

* Systemisch Werk;

* Systemisch Werk – verdieping;

* Systemisch Begeleiden;

* Taal van het Lichaam.

NLP Practitioner

Bij NLP Practitioner word gefocust op inzichten en tools om veranderingen succesvol in gang te zetten én te behouden. Denk dan aan relaxter omgaan met je werk, het verleden en de bijbehorende bagage achter je laten of de toekomst en jouw mogelijkheden voor de volle 100% benutten. Er is ook een NLP opleiding speciaal voor jongeren in de leeftijd van 17 tot 24 jaar.

Systemisch werken

Systemisch werk is met name gericht op al die relaties die je hebt: thuis, op het werk en in de familie. Iedereen verkeert in diverse systemen met hun specifieke dynamiek en dagelijkse uitwerking. Bij systemisch werk wordt je je bewust van al die systemen en krijg je inzicht in zaken die belemmeren en situaties die juist kansen bieden. Het 1e verdieping-team kan inmiddels bouwen op ruim 15 jaar ervaring. De opleidingen, trainingen, cursussen en workshops kun je op verschillende niveaus volgen.

Weet je al precies wat je wilt, schrijf je dan online in. Twijfel je nog? Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek. Samen met een van de trainers zoek je uit wat je nodig hebt en in welke opleiding dat geboden wordt. Aan een adviesgesprek zijn geen kosten verbonden.

https://www.1e-verdieping.nl