Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Stap voor stap de kerstboom klaarmaken

Elk jaar weer is het weer een hele karwei om de juiste kerstboom te vinden, op te tuigen, versieren en om hem vervolgens weer op te ruimen. Daarom geven wij jou een aantal tips die dit proces makkelijker kunnen maken. Veel plezier met lezen en veel succes!

Stap 1: Ga je voor een echte kerstboom of voor een neppe kerstboom?

Beide kerstbomen hebben hun voor- en nadelen. Een neppe kerstboom is veel makkelijker in gebruik, staat vaak meteen helemaal klaar en kost niet heel veel moeite om op te ruimen. Veel mensen kiezen om deze redenen dus voor een neppe kerstboom of te wel voor een pop-up kerstboom. Een echte kerstboom heeft ook zijn charmes. Het geeft een echt kerstgevoel, geeft een lekkere en rustgevende geur aan de omgeving en het is simpelweg leuk om de perfecte kerstboom te ‘zoeken’ voor bij jou thuis. 

Stap 2: De kerstboom uitzoeken en optuigen!

Heb je besloten of je een echte kerstboom wilt of een pop up kerstboom? Dan is het nu tijd om hem uit te zoeken en op te tuigen. Kies een leuke plek uit en zet hem op. Let op: neem de tijd hiervoor. Het kan namelijk meer moeite kosten dan dat je in eerste instantie denkt. 

Stap 3: Het versieren van de kerstboom.

Het versieren van de kerstboom vinden veel mensen het leukste gedeelte. Je koopt veel kerstballen, kerstversieringen en kerstverlichtingen. Vaak kom je zelfs thuis met meer dan dat je eigenlijk nodig had, zoals: dinerkaarsen, guirlandes en andere soorten kerstverlichting

Stap 4: het aftuigen van de boom

Bij een pop-up kerstboom is het aftuigen van de boom geen probleem. De verlichting kan je er namelijk in houden, zo hoef je alleen de versiering eruit te halen. Heb je dat gedaan? Dan hoef je de boom enkel in te klappen en in de opbergdoos te doen. Bij een echte kerstboom is het wel wat meer werk. Niet alleen de kerstversieringen moeten eruit, maar ook de kerstverlichtingen en andere accessoires. Ook is het erg belangrijk dat je de overige naalden goed opruimt.

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/kerstbomen/