Een zwembad aanleggen in je tuin

Heb je genoeg plaats en budget, dan kan je opteren om een mooi buitenzwembad te plaatsen in de tuin dat bestaat uit beton of kunststof. Wens je een goedkoop buitenbad, dan bestaan er tal van soorten voor ieders budget en mogelijkheden voor een groot zwembad aanleggen. Wil je en buitenzwembad in de tuin plaatsen of ben je op zoek naar een openluchtzwembad? In de zomer kan je volop genieten van het zwembad, zeker als het warm is.

Ondergronds of bovengronds

Ga je een zwembad aanleggen, dan heb je meerdere keuzes. Eerst kan je kiezen tussen een inbouw buitenzwembad ( ondergronds zwembad ) en een opbouw/opzet zwembad ( bovengronds zwembad ). Of je kan ook kiezen om het zwembad gedeeltelijk in te graven. Een ondergronds buitenbad is een heel stuk duurder t.o.v. een gewoon opzetzwembad daar er graafwerken aan te pas komen. Er zijn ook zeer veel technieken mee gemoeid. Kies je voor een zwembad aanleggen voor een inbouw privé buitenzwembad dan dien je een kuil te laten graven. Aangezien deze zwembaden ingebouwd zijn, dient de zijwaartse druk opgevangen te worden. Meestal gaat het om kunststof zwembaden die in 1 stuk worden ingegraven. Ze kunnen ook uit een inbouwpakket bestaan waarbij verschillende onderdelen ter plaatse aan elkaar worden geplaatst.

Bouwkundig buitenzwembaden

Daarnaast kan je kiezen voor een zwembad aanleggen wat een bouwkundig zwembad is. Een bouwkundig buitenzwembad is een zwembad dat totaal op maat gemaakt wordt. Meestal worden ze opgetrokken op basis van beton & betonproducten. Het betonzwembad bestaat uit 4 betonwanden en een betonvloer. Ze kunnen worden opgetrokken met betonblokken, polystyreenblokken of afgewerkt worden met spuitbeton. Ze kunnen ook opgebouwd worden met préfab betonelementen. Dit soort zwembaden zijn de duurste zwembaden voor zwembad aanleggen. Nadien worden ze afgewerkt met een polyester coating, mozaïek, keramische zwembadtegels, natuursteen tegels, waterdichte pleister of coating of met een zwembadfolie. Maar ze zien er dan ook wel prachtig uit,Tuin inrichten

Het inrichten van elke tuin begint met het laten bouwen van een veranda want een tuin dat geen veranda is niet echt een tuin. Een plek om te genieten van je tuin en waar je de warme dagen kunt zitten met de hele familie om lekker te barbecueën.

De locatie van de veranda is altijd aan de huis zijde en het liefst de veranda aan het huis laten bouwen. Dan heb je nog de keuze om een overdekte of een open veranda te laten bouwen. Voordeel van een overdekte veranda is dat je er ook gebruik van kunt maken wanneer het regent. In Nederland kan het dan ook op ieder moment gaan regenen zelfs in de zomer. Een open veranda heeft ook zo zijn voordelen zo heb je de open lucht boven en kun je echt de zon voelen wanneer het lekker weer is.

Ook zit er een verschil in tussen een open en overdekte veranda. Voor de overdekte veranda betaal je iets meer maar je kunt wel een deal scoren als je bij het juiste bedrijf aanklopt voor het laten bouwen ervan. Het is daarom verstandig om bij meerdere bedrijven te kijken voordat je een veranda laat bouwen.

verandacentrum.nl/

serbo.nl/

verandaplaza.nl/

Het is weer tijd voor tuinmeubelen

Bij mooi weer is het tijd om de tuinmeubelen buiten te zetten en te genieten van de heerlijke zonnestralen. Tuinsets zijn er in talloze varianten en van allerlei verschillende materialen. Er zijn hele luxe en dure tuinsets, maar ook eenvoudige en vrij goedkope tuinsets. Bestaat de klassieke tuinset uit een tafel en vier stoelen, al dan niet inklapbaar, tegenwoordig wordt een tuinset ook wel een loungeset genoemd. Een loungeset is dan de luxueuze uitvoering van de klassieke tuinset, met comfortabele fauteuils, vaak een hoekbank en hocker of een voetenbank. Dit alles is dan weer voorzien van luxe kussens. De kwaliteit van een tuinset wordt vaak bepaald door het gebruikte materiaal. 

Hout is van oudsher al een veelgebruikt materiaal voor een tuinset. Een sterke houtsoort is duurzaam zodat je lang van je tuinset kunt genieten en geeft een fraaie landelijke uitstraling. Een populaire houtsoort die gebruikt wordt voor tuinsets is teak. Teak is tropische hardhout en gaat daarom erg lang mee. Wel is het zo dat teakhout verkleurd. De kleur zal dan na verloop van tijd grijs worden. Ook vetvlekken zijn niet altijd gemakkelijk uit het hout te halen. Met een tuinset van teak zul je dan ook jaarlijks het nodige onderhoud moeten plegen, zoals het licht opschuren en behandelen met speciale teakreiniger. Je zult op deze manier ook de originele kleur kunnen behouden. 

Vanaf de jaren 80 werden kunststof tuinsets erg populair. Er zijn dan ook vele verschillende soorten kunststof tuinsets. Vaak een kunststof tafel, waar je de poten van kunt verwijderen en kunststof klapstoelen. Ook eenvoudige kunststof stapelstoelen worden veel gebruikt. Kunststof is duurzaam en kan lang mee. Daarnaast is een kunststof tuinset uitstekend schoon te houden. Ook kunststof kan na verloop van tijd wat verkleuren. Hoewel een kunststof tuinset duurzaam is, loop je toch het risico dat na verloop van tijd kunststof kan scheuren, of dat stukjes kunststof spontaan afknappen. 

Wicker is een populair materiaal wat veel gebruikt wordt voor luxe tuinsets. Het is een kunststof vezel van gevlochten draden. Het lijkt enorm veel op rotan, alleen is rotan veel vatbaarder voor de weersinvloeden. Wicker is uitermate duurzaam. Je kunt met wicker dus een rotan look creëren, maar profiteren van de voordelen van kunststof.

https://www.suns-tuinmeubelen.nl/

De juiste keuze in tuinmeubelen

U kunt een SUNS tuinmeubel van alle soorten en maten kopen en dus ook van allerlei materialen. Over het algemeen is het natuurlijk wel zo handig als u langer dan een paar jaar van de tuinmeubelen gebruik kunt maken. Daarom kiest u het beste voor duurzame materialen. U heeft dan niet alleen langer plezier van tuinmeubelen, maar u houdt ook nog eens rekening met het milieu. Hout, riet en rotan zijn voorbeelden van duurzame materialen. Overigens betekent duurzaam niet dat u er geen omkijken naar heeft. Ze hebben zeker eenmaal per jaar onderhoud nodig. U kunt naast natuurlijke materialen ook kiezen voor andere duurzame materialen zoals Wicker.

Voor veel mensen is de tuin ontzettend belangrijk. Ze doen dan ook hun uiterste best om hun tuin zo netjes en mooi mogelijk te maken. Hoe u dat doet, hangt natuurlijk af van de smaak die u heeft. Sommige mensen houden nu eenmaal veel meer van bloemen en planten terwijl anderen liever voor de eenvoud van kunstgras of betegeling gaan. Er zijn echter wel onderdelen die in iedere tuin voorkomen. Tuinmeubelen bijvoorbeeld. Hoe u de tuin ook indeelt, u wil er natuurlijk wel lekker kunnen zitten of bij lekker weer heerlijk buiten kunnen eten. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij de aanschaf van tuinmeubelen? Hieronder worden enkele tips gegeven voor de aanschaf van tuinmeubelen.

Het klinkt misschien logisch, maar toch is het erg belangrijk om op te letten. Wanneer u met z’n tweeën woont, is een tuinset van 8 stoelen natuurlijk overbodig. Ga bijvoorbeeld liever voor een hoekbank zodat u zelf heerlijk kunt zitten en liggen maar ook ruimte hebt voor eventueel bezoek. Denk ook goed na of de meubelen geschikt zijn voor kinderen en huisdieren.

Kies neutrale kleuren
Mode verandert over het algemeen sneller dan dat u van tuinmeubelen wilt wisselen. Kies dan ook meer voor algemene kleuren en vormen als het om de meubelen gaat. Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat u de mode van dit moment helemaal moet negeren. U kunt dit echter beter toepassen op accessoires zoals kussens, kleden of vazen. Ga bij de meubelen zelf echter voor meer neutrale kleuren die het altijd goed doen zoals zwart, grijs of wit. Ook natuurlijke kleuren zoals diverse kleuren bruin doen het echter altijd goed.

Ga voor kwaliteit
Natuurlijk zijn er veel goedkope tuinmeubelen te vinden en dient u rekening te houden met je budget. Toch is het aan te raden om voor kwaliteit te gaan al kost dat meer geld. Dat zorgt in veel gevallen niet alleen voor een hoger zitcomfort, maar ook voor een langere levensduur van het tuinmeubilair.