Een uitstekend verzorgde reis naar Vietnam of Thailand

De regio Isaan Thailand in het noordoosten van het land heeft voor jou als vakantieganger veel in petto. Een paar highlights voor een eerste indruk. Het oudste nationaal park van het land, Khao Yai, bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud. Er leven tijgers, beren, herten en wilde honden en katten. En dan de vogels! In totaal vliegen er meer dan 300 soorten rond. Bekend zijn de neushoornvogel en de dubbelhoornige neushoornvogel. In Thailand is het eten iedere dag een traktatie. Thaise gerechten om eens te proberen zijn:

· Tjok: een ontbijtgerecht dat bestaat uit warme rijstpap met vis of varkensgehakt;

· Pad thai: een één-bords-maaltijd bestaande uit rijstnoedels, taugé en ei gemixt met garnalen of krab of kip of varkensvlees of tofoe en als topping gehakte pinda’s;

· Som tam: een salade van onder meer kousenband, garnalenpasta, vissaus, tomaat, chilipepers, knoflook en suikerpasta.

Op cultureel vlak valt ook van alles te beleven in Isaan. In openluchtmuseum Ban Prasat Archaeological Site kun je tombes en voorwerpen bewonderen die meer dan 3000 jaar oud zijn.

Vietnam een ideale keus voor strandliefhebbers

Een tweede trip die we willen toelichten, is de strandvakantie Vietnam. Vietnam staat bekend om de zalige zandstranden. Sommige ervan lenen zich om te zonnebaden en zwemmen. Andere beaches worden vooral gebruikt door kite- en windsurfers. En weer andere stranden vormen een walhalla voor duikers en snorkelaars.

Het All over Tours team heeft een voorbeeldreis Vietnam samengesteld en wij lichten die kort toe. In Ninh Van Bay is het volop genieten van het uitzicht over de baai, de imponerende rotsen en het parelwitte zand. Het vissersdorpje Mui Ne ligt tussen Ho Chi Minh City en Nha Thrang. Je kunt er heerlijk wandelen terwijl er een aangename zeewind waait.

Vergeet niet om een paar filmpjes en / of foto’s te maken van de zandduinen. Op het eiland Con Dau wordt veel gefietst en dat is voor jou natuurlijk ook een relaxte manier van verkennen. De lokale bevolking zal je met open armen ontvangen.

https://www.allovertours.nl

Een auto huren in Curacao!

U verplaatsen op Curaçao kan een uitdaging zijn, taxi’s zijn duur en de wegen zijn niet hetzelfde als thuis. In dit blog vindt u de beste tips voor autoverhuur en rijden op Curacao!

Neem geen taxi’s, huur geen auto

Een auto huren en rijden op Curaçao is een geweldige en goedkope manier om het eiland te zien. Taxi’s op Curacao zijn relatief duur in vergelijking met het huren van een eigen auto. Een taxirit van het vliegveld naar Jan Thiel of Coral Estate brengt u terug in de buurt van US $ 40, met toeslagen voor bagage er bovenop.

U kunt ook een auto huren die US $ 30-40 per dag kost en u onbeperkte toegang tot het eiland geeft. Hoewel er grotere voertuigen zijn, zoals jeeps, zijn de meeste huurauto’s kleine subcompacten die goed op de smalle wegen passen. Bovendien verbranden ze niet veel benzine, waardoor uw transportkosten minimaal zijn.

Wanneer u op de luchthaven aankomt, zijn er veel autoverhuurbedrijven. Het is echter veel beter om via internet een auto te huren bij lokale bedrijven zoals D & D autoverhuur. Ze bezorgen de auto voor je op de luchthaven en halen hem op wanneer je naar huis vliegt.

Hoe wegen er uit zien

De wegen op Curaçao zijn smal, zoals veel Europese straten, en draaien en buigen op en rond en over de heuvels. De chauffeurs op Curaçao zullen stoppen om iemand de straat voor hen op te laten slaan en stoppen om veel voetgangers de weg te laten oversteken, zelfs als het geen aangewezen kruispunt is.

De rest van de tijd is hun rijstijl vrij agressief. De navigatie en vriendelijkheid worden gemakkelijker gemaakt door de relatief lage snelheidslimieten.

Rotondes houden het verkeer redelijk soepel, maar zorgen ervoor dat je weet hoe je erin moet rijden voordat je vertrekt. Richtingaanwijzergebruik is relatief ongebruikelijk vanwege de prevalentie van de verkeerscirkels en de natuurlijke stroom die ze hebben.

Buiten rotondes worden kruisingen over het algemeen bepaald door rendementsborden, of helemaal niet. Er zijn een paar relatief ongereguleerde, grote kruispunten, dit kan verwarrend kan zijn.

Navigatie

De toeristische kaarten verstrekt door de meeste informatiecentra en autoverhuurbedrijven hebben niet veel details. Ze zijn bijvoorbeeld niet gelabeld met straatnamen! Dat is goed, want veel straten zijn ook niet gelabeld met hun namen. Hoewel de wegen draaien en kronkelen, zijn er duidelijke hoofdstraten. Voor het grootste deel kun je je neus volgen en in de richting van je bestemming rijden omdat je op een eiland bent.

Parkeren

Laat tijdens het parkeren niets zichtbaar achter in uw huurauto. Probeer in het voertuig eigenlijk nooit iets achter te laten. Er is hier en daar betaald parkeren op het eiland, maar er zijn plaatsen waar u gratis op de meeste locaties kunt parkeren.

Wanneer u naar Willemstad gaat, is de gemakkelijkste plaats om uw auto te parkeren in de Renaissance parkeergarage. Ga rechts op de rotonde bij het Rif Fort en neem vervolgens de eerste straat links naar het Renaissance hotel. Er zal een bewaker zijn bij een slagboom, gewoon rijden en hij zal het voor je openen. Ga links naar de gratis parkeergarage.

Een aantal tips

Als je in Willemstad gaat stoppen, zul je merken dat er veel eenrichtingsstraten zijn. Alle straten met eenrichtingsverkeer zijn duidelijk aangegeven met een blauw bord en een pijl die wijst in de richting waarin u mag rijden. Erg herkenbaar, zoals wij in Nederland ook gewend zijn.

Het is ook erg belangrijk om te begrijpen dat de Curaçaose wegen erg glad worden als het regent. Het is daarom belangrijk om te vertragen als het regent, zelfs als het maar miezert. Auto’s op Curacao zijn vaak van aanzienlijk lagere kwaliteit dan auto’s in Nederland; ze lekken meer olie. De olie op de weg met de regen maakt de wegen extreem glad op Curaçao. Het is daarom belangrijk om afstand te houden, te remmen in een rechte lijn (niet in de bocht) en zo soepel mogelijk te buigen. Als dat niet het geval is, schuift de auto gemakkelijk van de weg, wat veel schade kan veroorzaken.

U zult ongetwijfeld merken dat alle inwoners aanzienlijk vertragen bij het eerste teken van regen.

Als u het bovenstaande in gedachten houdt, wordt uw autoverhuur en rijervaring op Curaçao een veilige en aangename ervaring!

https://www.autoverhuurwillemstad.com/

Weg van de massa met All Over Tours

Ligt het volgen van de massa niet erg in jullie aard, dan begrijpen we jullie bij All Over Tours helemaal. Niet alleen tijdens een gewone vakantiereis geldt deze wens, ook je huwelijksreis wil je niet tussen de massa’s vieren. Het is daarom ideaal om voor jullie huwelijksreis Nieuw Zeeland als bestemming te kiezen.

Waarom dit land voor jullie uitzonderlijk geschikt zal zijn? Daar zijn erg veel redenen voor aan te voeren. Wat dacht je van de enorme uitgestrektheid en de ongerepte natuur? Je treft er bergtoppen aan zoals je ze nog nooit hebt gezien. Daar horen prachtige blauwe meren bij en valleien die oneindig lijken.

Wij kunnen rondreizen voor je organiseren waarbij je op de mooiste plekjes komt. Natuurlijk individualiseren we deze uitstapjes helemaal voor jullie. Zo kan jullie droomreis over uitgestrekte witte stranden voeren, of kunnen jullie subtropische eilandjes als bestemming kiezen. Op onze website staan ook enkele voorbeeldreizen. Die dienen ertoe om je een idee te geven over wat er allemaal te beleven valt. Wordt Nieuw-Zeeland inderdaad de bestemming voor jullie huwelijksreis, dan ontwerpen wij voor jullie een volledig op maat gemaakt reisplan.

Australië, avontuur en luxe

Niet al te ver van Nieuw-Zeeland ligt ook het avontuurlijke Australië. Ga je hier als gewone toerist naartoe, dan valt er al heel wat te beleven. Besluiten jullie een huwelijksreis naar Australië te maken, dan leer je het land helemaal op een uitzonderlijke wijze kennen.

Als Australië specialist zorgt All Over Tours voor excursies naar de mooiste bestemmingen. Maar ook aan eten in de fijnste restaurants wordt door ons gedacht. Je zult ruige watervallen langs de kust kunnen bezoeken. Zelfs een helikoptervlucht in dit gebied is dan inbegrepen. Historische rotsschilderingen, prachtige steden en een cruise; de mogelijkheden zijn te overweldigend om hier allemaal te noemen. Is jullie interesse voor een onvergetelijke huwelijksreis inmiddels gewekt, zet dan de eerste stap en neem een kijkje op de website van All Over Tours!

https://www.allovertours.nl/