Op vakantie met vrienden in de Ardennen

Vergeet onpersoonlijke hotels, cruises met luidruchtige collega-vakantiegangers of een jeugdherberg vol onbekenden. Breng liever je vakantie  in de mooie Ardennen door in het favoriete gezelschap van de hele familie of met je beste vrienden, een beproefd recept dat garant staat voor unieke momenten. Zij die je het beste kennen en je aan het lachen brengen zorgen voor een topvakantie. Je komt met je favoriete gezelschap op je bestemming aan en je vakantie kan meteen beginnen. Bovendien bespaar je een flink bedrag op de overnachtingskosten.

Voordelig

Groepsvakanties zijn niet alleen leuk, maar ook heel voordelig. Samen een vakantiehuisje boeken verlaagt de kostprijs per persoon drastisch. In de Ardennen kan je al een vakantiewoning huren voor een grote groep vanaf 23 euro per persoon per weekend. Veel huizen zijn uitgerust met een privébadkamer per slaapkamer. Anderen huizen in de Ardennen hebben een speelruimte met pooltafel, tafelvoetbal of tafeltennis, of een zwembad. Of een gezellige open haard of grote barbecue op het terras.

Drie generaties samen op vakantie

Het grote voordeel van een vakantiehuis in de Belgische Ardennen? De hele familie kan mee. En dan hebben we het ook letterlijk over de héle familie, drie generaties groot. Jong of oud, niemand zal zich vervelen. Je bent met z’n allen op vakantie en je kiest zelf welke momenten je deelt en met wie. Dat is het mooie aan een vakantiehuis van i in de Ardennen. Het biedt talloze mogelijkheden om gezellig samen te zijn en tegelijk ook voldoende privacy en een rustig ogenblik voor jezelf. Voor de jongsten zijn de Belgische Ardennen een waar paradijs. Bossen en rivieren hebben op hen een magische aantrekkingskracht. Ze kunnen er in bomen klimmen, een dam bouwen en nog veel meer. In de vakantiehuizen van Ardennen wordt er met hen extra rekening gehouden. Zij kunnen zich uitleven in de grote tuin, dikwijls met zwembad en trampoline, of binnenshuis met pingpong of tafelvoetbal.Een auto huren in Curacao!

U verplaatsen op Curaçao kan een uitdaging zijn, taxi’s zijn duur en de wegen zijn niet hetzelfde als thuis. In dit blog vindt u de beste tips voor autoverhuur en rijden op Curacao!

Neem geen taxi’s, huur geen auto

Een auto huren en rijden op Curaçao is een geweldige en goedkope manier om het eiland te zien. Taxi’s op Curacao zijn relatief duur in vergelijking met het huren van een eigen auto. Een taxirit van het vliegveld naar Jan Thiel of Coral Estate brengt u terug in de buurt van US $ 40, met toeslagen voor bagage er bovenop.

U kunt ook een auto huren die US $ 30-40 per dag kost en u onbeperkte toegang tot het eiland geeft. Hoewel er grotere voertuigen zijn, zoals jeeps, zijn de meeste huurauto’s kleine subcompacten die goed op de smalle wegen passen. Bovendien verbranden ze niet veel benzine, waardoor uw transportkosten minimaal zijn.

Wanneer u op de luchthaven aankomt, zijn er veel autoverhuurbedrijven. Het is echter veel beter om via internet een auto te huren bij lokale bedrijven zoals D & D autoverhuur. Ze bezorgen de auto voor je op de luchthaven en halen hem op wanneer je naar huis vliegt.

Hoe wegen er uit zien

De wegen op Curaçao zijn smal, zoals veel Europese straten, en draaien en buigen op en rond en over de heuvels. De chauffeurs op Curaçao zullen stoppen om iemand de straat voor hen op te laten slaan en stoppen om veel voetgangers de weg te laten oversteken, zelfs als het geen aangewezen kruispunt is.

De rest van de tijd is hun rijstijl vrij agressief. De navigatie en vriendelijkheid worden gemakkelijker gemaakt door de relatief lage snelheidslimieten.

Rotondes houden het verkeer redelijk soepel, maar zorgen ervoor dat je weet hoe je erin moet rijden voordat je vertrekt. Richtingaanwijzergebruik is relatief ongebruikelijk vanwege de prevalentie van de verkeerscirkels en de natuurlijke stroom die ze hebben.

Buiten rotondes worden kruisingen over het algemeen bepaald door rendementsborden, of helemaal niet. Er zijn een paar relatief ongereguleerde, grote kruispunten, dit kan verwarrend kan zijn.

Navigatie

De toeristische kaarten verstrekt door de meeste informatiecentra en autoverhuurbedrijven hebben niet veel details. Ze zijn bijvoorbeeld niet gelabeld met straatnamen! Dat is goed, want veel straten zijn ook niet gelabeld met hun namen. Hoewel de wegen draaien en kronkelen, zijn er duidelijke hoofdstraten. Voor het grootste deel kun je je neus volgen en in de richting van je bestemming rijden omdat je op een eiland bent.

Parkeren

Laat tijdens het parkeren niets zichtbaar achter in uw huurauto. Probeer in het voertuig eigenlijk nooit iets achter te laten. Er is hier en daar betaald parkeren op het eiland, maar er zijn plaatsen waar u gratis op de meeste locaties kunt parkeren.

Wanneer u naar Willemstad gaat, is de gemakkelijkste plaats om uw auto te parkeren in de Renaissance parkeergarage. Ga rechts op de rotonde bij het Rif Fort en neem vervolgens de eerste straat links naar het Renaissance hotel. Er zal een bewaker zijn bij een slagboom, gewoon rijden en hij zal het voor je openen. Ga links naar de gratis parkeergarage.

Een aantal tips

Als je in Willemstad gaat stoppen, zul je merken dat er veel eenrichtingsstraten zijn. Alle straten met eenrichtingsverkeer zijn duidelijk aangegeven met een blauw bord en een pijl die wijst in de richting waarin u mag rijden. Erg herkenbaar, zoals wij in Nederland ook gewend zijn.

Het is ook erg belangrijk om te begrijpen dat de Curaçaose wegen erg glad worden als het regent. Het is daarom belangrijk om te vertragen als het regent, zelfs als het maar miezert. Auto’s op Curacao zijn vaak van aanzienlijk lagere kwaliteit dan auto’s in Nederland; ze lekken meer olie. De olie op de weg met de regen maakt de wegen extreem glad op Curaçao. Het is daarom belangrijk om afstand te houden, te remmen in een rechte lijn (niet in de bocht) en zo soepel mogelijk te buigen. Als dat niet het geval is, schuift de auto gemakkelijk van de weg, wat veel schade kan veroorzaken.

U zult ongetwijfeld merken dat alle inwoners aanzienlijk vertragen bij het eerste teken van regen.

Als u het bovenstaande in gedachten houdt, wordt uw autoverhuur en rijervaring op Curaçao een veilige en aangename ervaring!

https://www.autoverhuurwillemstad.com/

Weg van de massa met All Over Tours

Ligt het volgen van de massa niet erg in jullie aard, dan begrijpen we jullie bij All Over Tours helemaal. Niet alleen tijdens een gewone vakantiereis geldt deze wens, ook je huwelijksreis wil je niet tussen de massa’s vieren. Het is daarom ideaal om voor jullie huwelijksreis Nieuw Zeeland als bestemming te kiezen.

Waarom dit land voor jullie uitzonderlijk geschikt zal zijn? Daar zijn erg veel redenen voor aan te voeren. Wat dacht je van de enorme uitgestrektheid en de ongerepte natuur? Je treft er bergtoppen aan zoals je ze nog nooit hebt gezien. Daar horen prachtige blauwe meren bij en valleien die oneindig lijken.

Wij kunnen rondreizen voor je organiseren waarbij je op de mooiste plekjes komt. Natuurlijk individualiseren we deze uitstapjes helemaal voor jullie. Zo kan jullie droomreis over uitgestrekte witte stranden voeren, of kunnen jullie subtropische eilandjes als bestemming kiezen. Op onze website staan ook enkele voorbeeldreizen. Die dienen ertoe om je een idee te geven over wat er allemaal te beleven valt. Wordt Nieuw-Zeeland inderdaad de bestemming voor jullie huwelijksreis, dan ontwerpen wij voor jullie een volledig op maat gemaakt reisplan.

Australië, avontuur en luxe

Niet al te ver van Nieuw-Zeeland ligt ook het avontuurlijke Australië. Ga je hier als gewone toerist naartoe, dan valt er al heel wat te beleven. Besluiten jullie een huwelijksreis naar Australië te maken, dan leer je het land helemaal op een uitzonderlijke wijze kennen.

Als Australië specialist zorgt All Over Tours voor excursies naar de mooiste bestemmingen. Maar ook aan eten in de fijnste restaurants wordt door ons gedacht. Je zult ruige watervallen langs de kust kunnen bezoeken. Zelfs een helikoptervlucht in dit gebied is dan inbegrepen. Historische rotsschilderingen, prachtige steden en een cruise; de mogelijkheden zijn te overweldigend om hier allemaal te noemen. Is jullie interesse voor een onvergetelijke huwelijksreis inmiddels gewekt, zet dan de eerste stap en neem een kijkje op de website van All Over Tours!

https://www.allovertours.nl/