De juiste spuitlijm bij de juiste klus van Meiboom

Spuitlijm is een handige manier om snel en veilig te verlijmen. Er zijn verschillende manieren om spuitlijm te gebruiken, en er zijn verschillende typen spuitlijm. Het hangt er helemaal vanaf welk materiaal aan elkaar verlijmd moet worden. Je kunt bijvoorbeeld bij daken de LG45NC EPDM spuitbussen van 750 ml gebruiken. Onze MEIBOOM I lijm is verkrijgbaar in 500 ml en 750 ml spuitbussen

Verschillende spuitlijmen worden aangeboden in een reeks sterktes en bieden een selectie van hechting niveaus die zijn aangepast voor specifieke projecten.

De superieure hechtsterkte werkt effectief bij het verlijmen van de meeste materialen, waaronder hout, metaal, acryl, schuim, stof, glas en de meeste kunststoffen.

Voor het intensievere binnen/buiten verlijmen van zwaardere materialen zoals bekleding, en vloerbedekking, of verbindingen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen, is een andere gebruiksvriendelijke lijm nodig. Er is een speciale lijmsoort voor elke klus.

De LG25X is een bijzonder variant spuitlijm, omdat hij het minst schadelijk is, het snelst droogt, en tevens een hoge hecht waarde heeft.

De voordelen van het gebruik van spuitlijm zijn legio:

• Contactlijmen in een spuitbus zijn langer houdbaar en bevatten een laag percentage oplosmiddel
• Je kunt er nauwkeurig mee spuiten, omdat hij geen nevel geeft.
• Een korte droogtijd van maximaal 2 minuten.
• Geen chemisch afval in lege bussen.
• Spuitlijmen zijn onderhoudsvrij en mobiel

Wij zorgen ervoor dat u de juiste spuitlijm snel in huis heeft. U kunt de bestelling online plaatsen via whatsapp of onze website.
Als het gaat om spuitlijm moet je gewoon bij MEIBOOM zijn.

https://www.meiboom.eu/spuitlijm/

8 stappen voor het voorkomen van ongewenst gedrag

Een veilige werkplek is zeker wenselijk voor iedereen op kantoor. Alle collega’s moeten zich prettig en veilig voelen. Dat is het belangrijkste. Ongewenst gedrag draagt hier niet aan bij. Een fijne werkcultuur draagt hier aan bij. Dus geen discriminatie, intimidatie en pesten. TNO, die vele onderzoeken uitvoert, heeft een rapport gepubliceerd met handvaten tegen ongewenst gedrag. Het is belangrijk dat dit gedrag wordt omgebogen tot gewenst gedrag. Dit stappenplan kan allerlei organisaties hierbij helpen. We geven graag deze kennis door in deze blog aan jullie er zo voordeel uit te halen.

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Wist je dat 15% van de medewerkers in Nederland te maken heeft gehad met ongewenst gedrag op het werk? Dit zijn gemiddeld genomen 3 op de 20 personen. In een bedrijf waar 100 man werkzaam zijn, kan dit dus al oplopen tot 15 mensen! Dit is extreem veel. Bovendien krijgt 6% wel eens te maken met discriminatie. Wij vinden dat dit percentage omlaag moet en ook daadwerkelijk kan. De gedragscode van de TNO helpt hierbij. De TNO heeft deze gedragscode ontwikkeld. Hierin staat welk gedrag wel en welk gedrag niet wordt geaccepteerd. Ook de mogelijke stappen staan in de gedragscode omschreven. In de RI&E van de organisatie kun je deze lijsten eenvoudig opnemen en dynamisch en digitaal bewerken.

Het TNO stappenplan

Onderzoeksbureau TNO geeft 8 stappen in de gedragscode om ongewenst gedrag te elimineren. De volgorde hierbij is:

  1. Omschrijf nauwkeurig de gewenste omgangsvormen (begin positief)
  2. Omschrijf nauwkeurig de ongewenste omgangsvormen
  3. Wat zijn de gevolgen bij ongewenst gedrag? Omschrijf ze
  4. Welke procedure kan worden gevolgd wanneer ongewenst gedrag wordt ervaren
  5. Uit wie bestaat de klachtencommissie waarbij de medewerker terecht kan
  6. Welke maatregelen worden wanneer uitgevoerd?
  7. Zorg dat de gedragscode bekend wordt onder de medewerkers zorg ervoor dat deze ook blijft hangen. Bijvoorbeeld met een kick-off.
  8. Houd de gedragscode ook in leven. Zorg dat iedereen hiervan op de hoogte is.

Een digitaal AMS is bijvoorbeeld een uitstekend uitgangspunt om een gedragscode in op te nemen. Door de gedragscode ontstaat er een betere werksfeer. Dat is veel waard toch?

https://www.raatwerk.nl