Zwart op wit de beste
Image default
Dienstverlening

Whiplash door verkeersongeval

Schade door ongeluk in het verkeer? Behoefte aan een second opinion letselschade Zoetermeer en omstreken? Schakel mr. van Dijk uit Zoetermeer in!

Whiplash

Letselschadeadvocaat Van Dijk heeft veel ervaring met whiplashzaken. Zo’n letsel aan de nek en / of rug is vaak het gevolg van een verkeerongeluk. Een whiplash kan echter ook ontstaan tijdens een andere plotselinge gebeurtenis waarbij het hoofd met veel kracht naar voren en naar achteren wordt bewogen. De naam whiplash komt van het Engelse woord voor zweep: whip. De beweging van het hoofd kun je vergelijken met de beweging van het van een zweep. Bij experimenten met dieren is naar voren gekomen dat bij whiplash hersenschade en hersenontwrichting kan ontstaan. Er wordt dan gesproken van inertiaal kracht en diffuse axonale beschadiging. De hersenschade is niet permanent.

Jaarlijks zijn er in Nederland per meer dan 10.000 mensen betrokken bij een whiplash ongeval. Dit zijn lastige zaken, omdat de relatie tussen de klachten en het ongeval vaak door de andere partij in twijfel worden getrokken. Ook over de kenmerkende eigenschappen en hoeveel impact het heeft, bestaat discussie. Op Wikipedia is te lezen: Dat de gevolgen van een whiplash voor buitenstaanders vaak niet zichtbaar is en voor een dokter regelmatig lastig of niet vastgesteld kan worden, maar het slachtoffer er kortere, langere tijd of constant klachten van kan hebben. Bij whiplash is het belangrijk dat een erkende, onafhankelijke medisch specialist hier naar kijkt. Een specialist kan de oorzaak van de klachten en de beperkingen constateren.

Letselschadeadvocaat

Was u slachtoffer bij een verkeersongeval en heeft u letselschade? Dan is het van belang dat u contact opneemt met een professional. Veel mensen die een letselschadejurist opleiding hebben gevolgd, bieden zich op dit vlak aan. Ons advies is: neem een advocaat in plaats van een jurist in de arm. Letselschadeadvocaten volgen ieder jaar verplichte nascholing en worden gecontroleerd op naleving van de beroepsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/