Woning te kort in Nederland

Nederland kampt al een aantal jaar met een woningtekort. Hoewel het wel al iets beter wordt dan het in eerste instantie was zal het tekort nog blijven groeien. De huizenprijzen zullen blijven stijgen. Een van de tekenen dat er een tekort is aan woningen is deze stijgende prijs. Simpelweg is er meer vraag naar woningen dan dat er aanbod is. In 2020 zijn er in het hele land 331.000 woningen te weinig. Voorspelt wordt dat dit zal oplopen tot 419.000 in 2025. Maar hoe ontstond het tekort?

Fout in de prognose

De omvang van de Nederlandse bevolking is duidelijk. Ook is er duidelijk hoeveel woningen er zijn. Je zou dus kunnen stellen dat door een goede prognose het aantal woningen aangepast kan worden. De prognose had inderdaad een goede voorspelling qua sterfte en geboortecijfers in Nederland. Wat iedere keer echter onderschat wordt is het aantal buitenlanders dat in Nederland komt wonen. In 2010 werd voorspeld dat in 2040 17,8 miljoen mensen in Nederland zou wonen. Nu staat het aantal voor dat jaar boven de 19 miljoen.

De economische crisis

De economische crisis van 2008 zorgde voor een aantal zware jaren die nu nog steeds voelbaar zijn.  Ongeveer 5000 bouwbedrijven gingen failliet en ongeveer 40 procent van de 500.000 bouwvakkers in Nederland had een jaar later werk in een andere sector. Door dit tekort aan bouwvakkers en de hoge kosten in materiaal worden bouw projecten steeds duurder. Dit zorgt voor hogere huur en koopprijzen. Wanneer je een huis in Limburg wilt kopen dan moet je al met een aankoopmakelaar in Limburg aan de slag gaan. De aankoopmakelaar in Limburg helpt je mee met het bieden. Zonder een aankoopmakelaar in Limburg betaal je vaak de hoofdprijs.

https://demakelaarvandekoper.nl/aankoopmakelaar-limburg/

Plugwise smile slimme meter nodig?

Slimme energie kosten meter

Slim accessoire voor de slimme meter

De Plugwise Smile P1 kopen verzekert u van een eenvoudig te bedienen, snel in gebruik en robuuste accessoire voor uw slimme meter. De energie kosten meter geeft u de mogelijkheid om op een veilige en overzichtelijke manier data uit uw slimme meter te halen.

 

Realtime inzicht in gebruik

Met de Plugwise Smile P1 heeft u maximaal inzicht en controle over uw gebruik van gas en elektra en de kosten hiervan. Met gebruik van de bijbehorende app, Plugwise Home App, kunt u per uur, dag, maand tot zelfs een jaar terugzien hoeveel energie verbruikt en bespaard is. Een volledig inzicht dus in energiekosten per moment! Gebruik hiervan werkt geheel onafhankelijk en een abonnement is ook niet nodig. U kunt deze informatie wanneer en overal waar u wilt bekijken door het openen van de app of webpagina.

 

Gebruik van Smile P1

Om gebruik te maken van de Plugwise Smile P1 is een slimme meter met P1-poort nodig. U sluit de PlugWise Smile P1 eenvoudig aan op de P1 van uw slimme meter en een stopcontact. Via een draadloze verbinding wordt de verkregen data van uw slimme meter verzonden naar de PlugWise Home App. Deze data wordt overzichtelijk in duidelijke grafieken en overzichten weergegeven. Een PlugWise Smile P1 kopen helpt u op deze manier te achterhalen wanneer veel energie verbruikt en u kunt controleren of uw besparingsmaatregelen effectief zijn. Dit systeem kunt u ook uitbreiden met een Plugwise stretch zodat u de opbrengst van uw zonnepanelen kunt meten.

 

https://www.installatievakwinkel.nl/plugwise

Grohe regendouche

Grohe regendouche

Wanneer je naar een hotel gaat, is het vaak de badkamer die het hem doet. Vaak is de badkamer van de hotelkamer natuurlijk een echte luxe die je in je eigen badkamer mist, maar in wezen is dat helemaal niet nodig. Je kunt natuurlijk ook in jouw eigen badkamer wat meer luxe krijgen. Een prachtige toevoeging aan de badkamer is een Grohe regendouche. Met deze douche waan je je namelijk direct in een kuuroord en dat is natuurlijk precies de luxe waar je naar op zoek bent.

Regendouche grohe

De Regendouche van Grohe bestaat uit verschillende onderdelen die gezamenlijk het product vormen. Zo heb je bijvoorbeeld de douchekop, de ster van de show natuurlijk, maar daarnaast ook nog een paneel waarop je het een en ander kan instellen en de bijbehorende kraan. Ook kan het zijn dat er nog een handdouche aan toegevoegd is. De douche kan ingebouwd worden, maar er zijn ook sets die gewoon via de buitenkant kunnen lopen. Dit heeft uiteraard te maken met de voorkeur die iemand heeft wanneer hij onder de douche stapt, maar wat is er nou zo speciaal aan de Grohe regendouche wat hem zo luxe maakt?

Luxe van regendouche grohe

Allereerst natuurlijk de manier hoe het water valt. Doordat het water vanuit een veel grotere douchekop komt, valt het veel breder dan bij een ronde douche kop. Het water is hierdoor ook veel minder geconcentreerd. Daar komt ook nog eens bij dat er met het paneel verschillende programma’s uitgekozen kunnen worden. De een vindt het fijn als het water harder uit de kop komt en de ander wil het meer verneveld hebben. Met het paneel kun je kiezen uit verschillende programma’s en deze programma’s kun je vastzetten zodat de douche direct het juiste programma begint wanneer je onder de douche stapt. Als laatste helpt het uiterlijk van de douche ook nog eens mee om het effect af te maken. Al met al is de douche dus een ideale optie om net wat meer luxe toe te voegen aan de badkamer waardoor je je bijna in een spa begeeft.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/douche/douchesets/regendoucheset