Een nieuw zit sta bureau kopen

Een nieuw zit sta bureau kopen, dat is absoluut een aanrader op het moment dat je op een gezondere manier wilt werken. Het zit sta bureau is de absolute nummer 1 trend wanneer we kijken naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk ondernemen houdt in dat je met je bedrijf rekening houdt met verschillende maatschappelijke kwesties. Denk hierbij aan het milieu, de maatschappij, maar ook aan het milieu. Steeds meer mensen zien dit in en hechten hier waarde aan. Mocht jij ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen willen doen, dan is dit een hele mooie mogelijkheid. Mocht jij meer willen weten over het zit sta bureau, dan raden we het je aan om onderstaande informatie zorgvuldig door te nemen. Onderstaand gaan we je namelijk vertellen waarom deze bureaus tegenwoordig zo populair zijn.

Een zit sta bureau voor een betere houding

Een zit sta bureau koop je om een betere houding aan te nemen op het werk. Steeds vaker komt uit onderzoeken naar voren dat het slecht is om de hele dag zittend te werken. Onze maatschappij is gemaakt om overal te kunnen zitten en dit is niet bepaald goed. De mens is helemaal niet gemaakt om de hele dag maar te kunnen zitten. Juist daarom raden experts het aan om eens in het half uur even op te staan wanneer je de hele dag zittend werkt. Een mooie oplossing hiervoor is het zit sta bureau. Met behulp van het zit sta bureau kan je er namelijk voor kiezen om een bepaalde periode zittend te werken en om een bepaalde periode staand te werken, dit is erg goed voor je lichaam!

Gezond aan het werk gaan

Deze bureaus koop je niet alleen om ervoor te zorgen dat er op een gezonde manier gewerkt kan worden. Tuurlijk, dit is de hoofdreden, echter is er ook nog een andere reden om achter zo’n bureau te werken. Dit is namelijk ook erg goed voor je productiviteit en dat is ook niet onbelangrijk. Mocht jij deze bureaus aan willen schaffen voor jezelf en je personeel, zorg er dan voor dat je voor kwaliteit kiest. Onderstaand gaan we je vertellen waarom dit zo belangrijk is.

Kies voor kwaliteit

Deze bureaus van Officemania.nl zijn dus om verschillende reden een aanrader. Echter zal je niet bij de eerste de beste aanbieder zo’n zit sta bureau aan moeten schaffen. Aan te raden is namelijk om dit te doen bij een aanbieder die voor kwaliteit staat. Kwaliteit is ontzettend belangrijk omdat deze bureaus zeker niet goedkoop zijn. Dit is echt een investering voor de lange termijn en juist daarom moet je je aankoop bij een goede aanbieder doen. Doe je dit niet en kies je voor de goedkoopste aanbieder zonder je goed in deze partij te verdiepen, dan ga je hier later spijt van krijgen. Ga je van dit soort bureaus kopen, doe dan goed onderzoek en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Lees recensies en zorg ervoor dat jij als geen ander weet welke aanbieders goed zijn en welke aanbieders een slechte reputatie hebben. De kans dat je dan een goede aankoop doet wordt dan al een stuk groter.

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Je hebt dan wel geen personeel als je ZZP’er bent, toch moet er veel geregeld worden, Er komt heel veel op je af. Een daarvan is de verzekeringen die je moet regelen. Belangrijk, want je wilt niet dat een ongelukje het voortbestaan van je bedrijf op de tocht zet. Belangrijk als ZZP’er is om in elk geval een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af te sluiten. Doe je dat, dan hoef je als ondernemer niet bang te zijn dat elk foutje voor slapeloze nachten zorgt en je met allerlei schadeclaims te maken krijgt. Want zo dun kan het lijntje als ondernemer soms zijn.

Schade die jij tijdens werkzaamheden aanricht

De aansprakelijkheidsverzekering ZZP verzekert je tegen schade die jij tijdens werkzaamheden aanrichten. Stel dat jij of een van de medewerkers schade maakt aan iemand anders, aan onroerende goederen of aan spullen van iemand anders, dan kan het zijn dat jouw bedrijf aansprakelijk gesteld wordt voor de gevolgen van de schade. Het gaat dan om de materiële schade, letselschade en eventueel zelfs gevolgschade. Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP, ook we een AVB verzekering genoemd, beschermt je tegen schadeclaims die anders wellicht de toekomst van je bedrijf op de tocht kunnen zetten.

Het is niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering ZZP aan te gaan

Als we kijken naar de letter der wet dan zien we dat het niet verplicht is om een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af te sluiten. Het kan wel voorkomen dat een opdrachtgever of een leverancier van je eist dat je een aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluit. Hoewel het niet verplicht is, is het wel zeer verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af te sluiten. Het kan je in elk geval slapeloze nachten besparen. Het mooiste voorbeeld is wel dat je per ongeluk een plastic kopje koffie om tikt met de elleboog en de koffie over de laptop van een klant valt. In dat geval ben je met de aansprakelijkheidsverzekering ZZP verzekerd voor de schade aan de laptop en zelfs voor de mogelijke gevolgschade. Want het kan zijn dat het werk waarmee de klant op de laptop bezig is ook verloren is gegaan.

Iets anders dan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering ZZP wordt ook wel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd. Dat is dus iets anders dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Sluit je een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af, dan ben je dus gedekt voor de schade die jij als ondernemer of een van de medewerkers veroorzaakt aan zowel spullen als mensen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is iets heel anders. Deze vorm van verzekering dekt namelijk vermogensschade. Vermogensschade is de financiële schade die ontstaat door een zogenaamde beroepsfout. Dat kan bijvoorbeeld het geven van een verkeerd advies zijn. Voor deze verzekering geldt bij bepaalde beroepen wel een verplicht karakter, denk maar eens aan accountants en advocaten.

Verstandig, welk beroep je ook hebt

Hoewel niet verplicht, kan een aansprakelijkheidsverzekering ZZP dat wel worden als opdrachtgevers en leveranciers het gaan eisen. Er zijn meer dan genoeg gevallen bekend dat er geen zaken gedaan worden als geen sprake is van een aansprakelijkheidsverzekering ZZP. Alleen dat al doet veel ondernemers besluiten om altijd een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af te sluiten. En dat is ook gewoon verstandig ongeacht wat je beroep ook precies is. Een ongeluk zit soms in een heel klein hoekje, en dan is het beter om gewoon goed verzekerd te zijn. En dan maakt het niet uit of je nou psycholoog, dakdekker of hovenier bent.

Een verzekering vraag je snel online aan

Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP kun je prima en snel online aanvragen tegenwoordig. Je krijgt al snel na het invullen van relevante gegevens helder wat de verzekering je gaat kosten. Vervolgens krijg je een offerte in de mailbox en ben je akkoord en geef je ook akkoord, dan ben je a; verzekerd. Dan weet je dat een foutje niet meteen een fikse schadeclaim betekent. Het is daarbij goed te weten dat een foutje op het werk niet gedekt wordt door de AVP, de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Ga je een aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten, check dan elk jaar even of je niet teveel betaalt. Dat doet tegenwoordig vrijwel iedereen in de laatste maanden van het jaar. Je krijgt tot 31 december (00.00 uur) de kans om over te stappen van verzekeraar. Het is altijd goed dit te doen en jaarlijks een moment in te plannen voor aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Het kan je alleen maar een besparing opleveren en tijd kost het je amper.

Onderdeel van de AVB verzekering

De aansprakelijkheidsverzekering ZZP valt onder de AVB verzekering. AVB staat voor Aansprakelijkheid voor Bedrijven. Er zijn nog weer meer vormen van verzekeringen die met aansprakelijkheid te maken hebben. Zo heb je de contractuele aansprakelijkheidsverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering voor zaken, de aansprakelijkheidsverzekering voor de daden van ondergeschikten, een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering en productaansprakelijkheidsverzekering. Als je ZZP-er bent, dan vervalt uiteraard de werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. Je hebt immers geen personeel. Ben je ZZP-er en krijg je op den duur personeel? Pas dan je polis aan. Anders is er van een verzekering geen sprake as personeelsleden voor je aan het werk zijn.

Kosten kunnen enorm hoog oplopen

Je weet het zelf; een pot verf laat je zomaar vallen als je schilder bent, en uiteraard gaat het dan precies over de nieuwe vloerbedekking. De meeste mensen zijn privé wel goed verzekerd maar weten niet dat dit niet geldt voor je bedrijf. En ben je niet verzekerd dan kunnen de kosten enorm hoog oplopen. Dan kan zelfs de continuïteit van je zaak serieus in het geding komen. En dat wil je uiteraard altijd voorkomen.

Niet alles wordt gedekt door de verzekering

Niet alles wordt gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering ZZP. Zoals gesteld gaat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet op en is er ook geen dekking voor spullen die je onder opzicht hebt. Dat moet je zo zien; je plaatst een douchecabine en de cabine raakt beschadigd. Op dat moment heb jij de cabine in eigendom en de schade aan de cabine wordt dan niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering ZZP. Ook als je aangesproken wordt over de werkzaamheden en de opdrachtgever vindt dat er sprake is van slecht werk, kun je geen beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering ZZP. Dit valt onder het gewone ondernemersrisico.

 

Outplacement

Wat doet een outplacementbureau?

De kernactiviteit van een outplacementbureau is mensen van de ene baan naar de andere begeleiden. Dit noemt men outplacement. Mensen die bijvoorbeeld boventallig worden, of mensen die om uiteenlopende redenen hun baan niet volwaardig meer kunnen uitvoeren. Dan komt werk bij een ander bedrijf aan de orde. Ontslag betekent een herbezinning op de eigen carrièremogelijkheden. Een outplacementbureau helpt daarbij. In samenspraak met werknemer en werkgever zoekt men de beste oplossing, zodat het sociale imago van de werkgever niet in het gedrang komt.

Leidraad bij outplacement is steeds dat er uitgegaan wordt van wat iemand kan, niet van wat iemand niet kan. Om kans te maken op ander werk moet een kandidaat namelijk geloven in zijn eigen mogelijkheden (empowerment). Alleen op die manier kan iemand verantwoord een keuze maken voor een andere baan.

Eigen mogelijkheden staan bij outplacement centraal

Binnen de kaders die de wet stelt, wordt er bij outplacement een zoektocht naar passend werk gestart. Daarbij maakt het outplacementbureau gebruik van de (financiële) marges die worden geboden: zowel van het bedrijf zelf, als van externe mogelijkheden. Outplacementbureaus hebben vaak een jarenlange ervaring in het helpen van mensen bij het vinden van een (nieuwe) baan en maken daarbij gebruik van een uitgebreid netwerk van organisaties en bedrijven. Daarnaast hebben ze verschillende specialisten in huis die kunnen ondersteunen bij specifieke problemen. Via outplacement wordt kortom alles in het werk om de kandidaat op een zorgvuldige en betrokken manier (weer) aan het werk te krijgen.

Collectief outplacement

Waar collectief ontslag aan de orde is, kan gekozen worden voor een groepsgewijze aanpak ook wel collectief outplacement genoemd. Naast specifieke individuele methodes, wordt dan gebruik gemaakt van de groepsprocessen. Hierbij kan men denken aan het verwerken van het verlies van een baan, maar ook in het elkaar stimuleren bij het vinden van een nieuwe werkkring.

https://www.outplacementbureau.nl