Zwart op wit de beste
Image default
Sport

Benodigdheden om je eigen sportvereniging op te richten

Heb je een sport waar je goed in bent of die je graag uitoefent en is je passie door de jaren heen alleen maar gestegen? Dan zou je er over na kunnen denken om een eigen sportvereniging op te richten. Het is een leuk avontuur om aan te beginnen maar er zijn dingen waar je rekening mee moet houden. Deze dingen zetten wij voor je op een rijtje.

Waar kun je sporten?

Het is belangrijk om te weten waar je wilt en kan gaan sporten. Wil je de sport binnen of buiten beoefenen? Misschien moeten er meerdere mogelijkheden ter beschikking zijn zoals een buitenveld en een zaal voor als er slechte weersomstandigheden zijn. Je moet ook kijken naar of de materiële en infrastructurele vereisten haalbaal om je sport te kunnen uitvoeren? Kijk maar eens naar de kosten van hockeysticks, voetballen of netten, maar ook naar sportveldverlichting. Al deze dingen hebben en geld vereisten, hier moet ook op de een of andere manier aangekomen worden.

Inkomstenbronnen

Om je kosten te kunnen dekken, moet er gedacht worden aan inkomstenbronnen. Denk hierbij aan contributie, sponsoring en subsidie. Bij contributie moet nagedacht worden dat deze niet te hoog is, anders doe je mensen buitensluiten die het financieel niet breed hebben. Als je sponsors wilt werven, is het niet altijd slim om naar grotere bedrijven te gaan, ook al hebben zij wel meer te besteden. Neem eens een kijkje bij de lokale frituur of bakker. In de meeste gevallen willen zij graag iets doen voor de buurt. Sommige sportverenigingen komen ook in aanmerking voor subsidie. Dit is niet altijd het geval. Je kunt navragen bij andere verenigingen hoe dit geregeld is. Of ga zelf op onderzoek uit.

Wek interesse

Een sportvereniging is niet iets wat je alleen kan onderhouden, hier heb je meerdere mensen bij nodig. Zoek daarom naar een aantal mensen die je daarbij kunnen helpen. Wek de interesse van mensen om bij de club te komen door gebruik van branding en social media. Laat stickers, vlaggen en sportkleding bedrukken met het logo van de vereniging. Plaats berichten over aankomende events op social media, zodat mensen zich hierin kunnen mengen en er meer aandacht komt richting je vereniging.  

https://firefly.online/sportveldverlichting/