Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

De peutertijd

In de peutertijd van jouw kindje gebeurt ontzettend veel. De peutertijd kan voor zowel jou, als je kindje een spannende fase zijn. In deze fase leert jouw kindje steeds beter aan te geven wat hij of zij wil en hoe hij of zij zich voelt. Ze gaan steeds meer zelf willen bepalen en kiezen.

Peuter

De term peuter wordt vaak breed gebruikt. Een kindje van 1,5 jaar wordt ook wel gezien als jonge peuter. Eigenlijk noemen we kinderen tussen de 1 en 2 jaar dreumes. Vanaf het moment dat jouw kindje 2 wordt is hij of zij officieel peuter. De peutertijd duurt tot een leeftijd van 4 jaar. Vanaf 4 jaar mag jouw kindje naar de basisschool en is hij of zij een kleuter.

Ontwikkeling

In de peutertijd maakt jouw kindje belangrijke ontwikkeling door. De eerste stapjes zijn vaak al gezet. Jouw kindje leert nu de wereld te ontdekken terwijl hij of zij kan lopen. Vaak zijn kinderen van deze leeftijd erg onderzoekend. De woordenschat van jouw kindje wordt steeds uitgebreider. Ze beginnen zelf steeds meer te praten en begrijpen jou steeds beter. In de peuterfase ontwikkelt jouw kindje ook meer motorische vaardigheden. Daarnaast leert jouw kindje in deze fase overdag zindelijk te zijn. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat veel basisscholen kleuters alleen toelaten als zij overdag zindelijk zijn.

Peuterspeelzaal Rijswijk

Sociale vaardigheden zijn ontzettend belangrijk om te leren als peuter. Op peuterspeelzaal Rijswijk kan jouw kindje zich rustig voorbereiden op de basisschool door deze vaardigheden te oefenen. Bij peuterspeelzaal Rijswijk leert jouw peuter spelenderwijs om te gaan met nieuwe situaties. Daarnaast biedt peuterspeelzaal Rijswijk Voor- en Vroegschoolse Educatie aan. Op deze manier kunnen verschillende ontwikkelingsgebieden van jouw kindje extra worden gestimuleerd.

Activiteiten

De peuterfase is een ontzettend leuke fase, maar kan ook een lastige fase zijn. Het woordje nee zul je steeds vaker gaan horen. Slapen wordt minder interessant, maar wat kun je dan met jouw kindje doen? Om de motorische vaardigheden van jouw kindje te stimuleren kun je altijd gaan tekenen of puzzelen. Een bezoekje aan de speeltuin is natuurlijk altijd goed. Oefenen met woorden? Het zingen van peuterliedjes of het voorlezen van een boek zal bijdragen aan de woordenschat van jouw peuter.

https://www.dakkindercentra.nl/peuteropvang/