Zwart op wit de beste
Image default
Aanbiedingen

Een kleine ruimte optisch vergroten

Heb jij niet het geluk dat je een grote woonkamer, slaapkamer of eetkamer hebt? Dan kun de ruimte met onze handige tips optisch vergroten. Lees snel deze blog en wie weet zit er de ideale oplossing voor je tussen.

Een grote spiegel aan de muur

De beste manier is het om een grote spiegel tegen de muur aan te zetten om een ruimte groter laten lijken. Uiteraard kunnen ze ook aan de muur opgehangen worden, maar zorg er dan wel voor dat je ze op ooghoogte ophangt om het beste resultaat te behalen.

Legrichting van het laminaat

Wist je dat het veel uit kan maken in welke richting het laminaat in de kamer gelegd is? De legrichting van de vloer kan het beste bepaald worden aan de hand van de vorm van de kamer. Is de ruimte vrij lang, maar niet zo breed, dan leg je de planken dus in de richting van de lange kant. Het meubilair kan dan ook het beste in dezelfde richting geplaatst worden. Denk hierbij aan de bank, de tafel, grote kasten en meer. Wil je hierover meer advies? De specialisten van Bebo Parket hebben altijd wat handige tips voor je in huis!

Glas

Meubels die van glas zijn gemaakt trekken weinig aandacht en vallen minder op waardoor de kamer minder volgepropt en dus groter lijkt. Daarnaast wordt het licht weerkaatst, waardoor de ruimte optisch vergroot wordt.

Strepen

Net als bij kleding kun je door horizontale strepen breder lijken en voor verticale strepen langer ogen. Dit trucje kun je ook ideaal in je huis toepassen. Koop bijvoorbeeld een groot vloerkleed met strepen die je bijvoorbeeld goed onder de eetkamertafel of de salontafel neer kunt leggen.

Lichte kleuren aan de muren

Als je veel donkere kleuren aan de muren hebt, dan kan dit ervoor zorgen dat de ruimte veel kleiner oogt dan het daadwerkelijk is. Andersom kun je een kamer juist optisch vergroten door voor lichte wandkleuren te kiezen of een behang met een neutrale print. Ook kan het helpen weinig decoratie aan de muren te hangen, zodat meer van de lichte muren te zien is.

 

https://www.beboparket.nl/