Zwart op wit de beste
Image default
Mode en Kleding

Een waterdichte rugtas. Wanneer is deze extra handig?

Een waterdichte rugtas. Wanneer is deze extra handig? 

 

Het is natuurlijk niet altijd nodig om een waterdichte rugzak mee te nemen, maar als je bijvoorbeeld een hele dag of meerdere dagen weg gaat en je niet helemaal zeker weet wat het weer gaat doen, dan is het wel slim om een waterdichte rugtas mee te nemen. Ook op vakantie tijdens bepaalde excursie is een waterdichte rugzak slim om mee te nemen. Je weet natuurlijk nooit van tevoren waar je onderweg in terecht kan komen. In deze blog lees je alles over een waterdichte rugtas.

Hoe weet je zeker dat je een waterdichte rugtas hebt gekocht?

Als je op zoek gaat naar een waterdichte rugtas in de collectie van plevier, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Als je een waterdichte tas wil hebben zou je op moeten letten hoeveel millimeter er op het kaartje van de tas aangegeven staat.

 

Hoe hoger het aantal millimeters is dat vermeld staat hoe meer waterdicht je tas is. Zo kan je bij een aanduiding van 10 millimeter niet spreken van een waterdichte tas, maar van een waterafstotende tas. Bij een aanduiding van 15.000 millimeter weet je zeker dat je tas volledig waterdicht is.

 

Van welk materiaal worden waterdichte tassen gemaakt? 

Waterdichte tassen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Veel waterdichte rugtassen worden van Polyester gemaakt. Deze stof is sterk en van een hele goede kwaliteit. Polyester is van zichzelf al een waterafstotende stof.

Daarnaast kunnen ze gemaakt worden van Nylon. Deze stof is gerelateerd aan polyester, maar daarnaast is nylon ook een hele lichte stof. Hierdoor is de rugtas makkelijk en comfortabel om te dragen. Na een regenbui droogt Nylon ook heel snel weer op. 

Ook katoen is een veel gebruikte stof bij het maken van een waterdichte rugtas. Katoen neemt snel water op, hierdoor zal het niet door de hele stof heen dringen. Vaak zie je bij een katoenen tas dat de voering van nylon of polyester is gemaakt om dubbele bescherming te geven. 

Wanneer heb je een waterdichte rugtas echt nodig?

Natuurlijk heb je een waterdichte tas nodig als je veel lopend of op de fiets moet doen. Je weet nooit of het gaat regenen. En als je dan aan het lopen bent of op de fiets zit, dan weet je zeker dat je spullen in je rugtas het zullen overleven. Niet alleen de rugtas is waterdicht te krijgen, ook een clutch tas kan je waterdicht aanschaffen.