Zwart op wit de beste
Dienstverlening

Een non-profit jaarrekening schrijven – zeven snelle tips

Een non-profit jaarrekening schrijven – zeven snelle tips

Als u bent gevraagd om een jaarverslag voor een non-profitorganisatie te schrijven, volgen dan deze zeven tips om u op weg te helpen.

  1. Focus op prestaties, niet op activiteiten. We willen weten wat u hebt gedaan, maar wat nog belangrijker is, we willen weten waarom u het hebt gedaan. Wat waren de resultaten? Waarom heeft u tijd doorgebracht zoals u deed? Welk verschil maakte het?
  2. Verwijder de administratieve details. Een hogesnelheidsverbinding op kantoor en nieuwe boekhoudsoftware kunnen grote prestaties, maar ze hebben niets te maken met uw missie. Inspireer donoren met prestaties die verband houden met de missie in uw jaarverslag en laat alle administratieve items voor je bestuur verslag achter wegen.
  3. Voeg foto’s toe. Ja, foto’s zijn echt meer dan duizend woorden waard. Veel van de mensen die uw jaarverslag lezen, zullen het niet echt lezen. Laat ze zien wat je met foto’s hebt gedaan. Als je geen digitale camera hebt, koop er dan nu een, want basismodellen zijn erg goedkoop. Het is ook goed om stockfotografie te gebruiken om uw werk te illustreren.
  4. Schrijf onderschriften die uw verhaal vertellen. Nu u ze naar de foto’s laat kijken, vertel dan een verhaal met een bijschriften. Leg niet alleen uit wat op de foto staat. Verbind de foto met de prestatie. Als mensen niets anders lezen dan de bijschriften in uw jaarverslag, moeten ze toch een idee krijgen van het goede werk dat u vorig jaar hebt gedaan.

  5. Leg uw financiën uit. Veel van uw donateurs zullen niet weten hoe ze een financieel overzicht moeten lezen of zullen er geen tijd voor nemen om het te lezen. Neem een ​​alinea of ​​twee op die in gewoon Nederlands uitlegt wat de tabellen zeggen. Waar komt het geld vandaan en hoe geeft u het uit?

  6. Controleer uw donorlijsten driemaal. Er is geen betere manier om een ​​toekomstige donatie te saboteren dan de naam van de donor verkeerd in uwjaarverslag te spellen.

  7. Vertel donoren hoe zij kunnen helpen. Laat een potentiële supporter nooit hangen, vraag uzelf af hoe ze u kunnen helpen. Als u hen eenmaal hebt geïnspireerd met de goede werken in uw jaarverslag, moet u hen kunnen vertellen hoe ze u kunnen helpen door meer te doen. Hoe kunnen ze u ondersteunen met hun geld of tijd? Biedt u bijvoorbeeld geplande geef opties aan? Accepteer u geschenken met aandelen? Kunnen ze een creditcard gebruiken? Wees duidelijk over de beste manieren om u te helpen.

Wilt u een jaarrekening laten opstellen? Bezoek offerte.nl

https://offerte.nl/boekhouder/opstellen-jaarrekening