Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Een vliegende start van uw carrière? Kies voor een traineeship bij de gemeente!

 Wie een goede start wil maken op de arbeidsmarkt, kiest slim door een traineeship bij de gemeente te kiezen. Steeds meer jonge professionals kiezen voor dit traject. En dat is niet zomaar. Een traineeship bij een gemeente doen heeft namelijk veel extra’s te bieden. Wat zijn de belangrijkste pluspunten van een traineeship bij de gemeente? 

 

In contact komen met vakgenoten en professionals

Deelnemers aan een traineeship bij de gemeente geven vaak als grootste pluspunt aan, dat ze tijdens dit project belangrijke contacten hebben gelegd. Gedurende een traineeship maakt u kennis met veel enthousiaste, bevlogen en slimme vakgenoten. Dat is niet alleen enorm leerzaam, maar vaak worden er ook contacten en vriendschappen gelegd die van grote invloed zijn op de rest van de loopbaan van de betrokken personen en natuurlijk uzelf. Zo krijgt u sneller leuke banen aangeboden of wordt u getipt, doordat u in het begin van uw loopbaan de juiste mensen hebt ontmoet.

Actuele kennis opdoen binnen uw werkterrein

Een ander grote plus van een traineeship, is dat u veel kennis en werkervaring opdoet binnen het vakgebied dat u interesseert. Niet leert namelijk zo snel als de praktijk! U maakt als trainee tijdens het opleidingstraject kennis met alle facetten van politiek en werk die een rol spelen binnen de kaders van de gemeentelijke overheid. Zo leert u nadenken over belangen van verschillende partijen (particulieren, bedrijven, boeren en milieuorganisaties), leert u de politiek-bestuurlijke taal kennen binnen die binnen gemeenten gebezigd wordt en doet u kennis op over het politieke spelletjes dat het beste resultaat oplevert. Deze kennis en vaardigheden zijn van groot belang, maar dat merkt u pas later, tijdens de rest van uw loopbaan binnen gemeentes of overheidsinstanties.

Een traineeship bij de gemeente is een goed betaald leertraject

Ten slotte: het fijne aan een traineeship is dat u betaald leert wat politiek inhoudt. Kortom: u leert en werkt tegelijk en verdient een behoorlijk salaris als stater. Ideaal toch? Meldt u nu aan voor een traineeship bij de gemeente en ervaar het zelf!