Zwart op wit de beste
Image default
Meubels

Eikenhouten meubels van Boomstam tafels

De behandeling van de eikenhouten meubels

Wij bieden 2 verschillende behandelmogelijkheden voor het behandelen van onze eiken tafels. U kunt bij ons kiezen voor

1)      Een Skylt 2K matte, transparante lak

2)      Een Osmo hardwax in verschillende kleuren

Eikenhouten meubels met speciale afwerking

Alle eikenhouten planken en tafelbladen van Boomstam Tafels worden voorzien van opgevulde knoesten. Doordat deze opgevuld worden zal er weinig tot geen vuil blijven zitten in de planken/ in het blad.

Ook is het gemakkelijk om deze te onderhouden. Het behandelen van een eiken eettafel kan gedaan worden met bijvoorbeeld lak of wax. Het belangrijkste is dat de kleur van het blad/ van de plank het zelfde blijft. Het behandelen van een eikenhouten tafelblad of eikenhouten tafel is absoluut geen eenvoudige klus. Je moet de behandeling uitvoeren in een kamer met de juiste temperatuur en gaat zeker een aantal dagen duren omdat het tafelblad of de plank afgewerkt moet worden met meerdere lagen. 3 lagen om precies te zijn.

  1. Laag 1 moet 3 tot 4 uur gaan drogen binnen een droge niet vochtige ruimte.
  2. Laag 2 moet maar liefst 6 tot 8 uur drogen binnen een droge niet vochtige omgeving.
  3. Als laatste duurt het droog proces bij laag 3 maar liefst een hele dag.

Naast het toepassen van deze 3 lagen is het belangrijk dat na de 3e laag er 14 dagen lang niets op de tafel geplaatst mag worden. De lak moet uitharden en als er dan iets op de tafel of plank wordt geplaatst moet dit proces opnieuw “uitharden”.

Wat voor randafwerking moet u kiezen?

De rand van uw tafelblad kunt u op 4 verschillende manieren laten afwerken:

1)      Rechte rand

2)      Facet omhoog

3)      Facet omlaag

4)      Boomstamrand

Bij een facet omhoog en omlaag wordt de rand diagonaal afgeschuurd. Op deze manier krijg je een soort piramidevormige randafwerking. Bij een boomstamrand is het profiel van de boomstam nog zichtbaar. Er zit een natuurlijke vorm in de rand wat geliefd wordt door velen.

Op maat gemaakte eikenhouten tafel

Een eigen eettafel geheel naar wens? Dat kan, bij Boomstam Tafels. Bij Boomstam Tafels is het mogelijk om uw eigen eikenhouten tafel samen te stellen. De hoogte van de eikenhouten tafel is ongeveer 77cm.

U kunt zelf de kleur van de wax, de afmetingen en de afwerkingen bepalen. Mocht u een inkeping willen voor bijvoorbeeld de toevoer van kabels dan kan dat in de vorm van een stukje maatwerk.

Het perfecte onderstel onder uw stoere eikenhouten tafel Onder zo’n mooi groot robuust tafelblad hoort natuurlijk dat ene perfecte onderstel. Er kan er maar één op dat gebied de beste zijn en dat is natuurlijk Nordstahl. Deze stalen tafelonderstellen passen perfect vanwege het robuuste en stoere karakter van de tafelpoten en tafelonderstellen. De lasnaden zijn zichtbaar en zorgen voor een echt industrieel karakter.

 

https://www.boomstam-tafels.com/eiken-planken/