Zwart op wit de beste
Image default
Meubels

Het kiezen van een draaistoel voor op kantoor

Het kiezen van een draaistoel voor op kantoor

Als je op kantoor werkt, breng je waarschijnlijk het grootste deel van de dag zittend op een stoel door. Daarom is het belangrijk om de beste draaistoel te hebben. Wanneer je echter kiest voor een draaistoel op kantoor, zullen de afwegingen anders zijn dan wanneer je kiest voor draaistoelen woonkamer. Dat komt omdat wat je doet en wat je nodig hebt als je op kantoor bent en in je woonkamer totaal anders is. Hieronder volgen dus enkele overwegingen bij het kiezen van een draaistoel voor op kantoor.

Denk aan het comfort

Een draaistoel moet comfortabel zitten. Als je lange uren in een draaistoel zit, zul je zeker pijn in je rug, armen en nek voelen. Het kan zijn dat je in een onnatuurlijke houding zit of omdat er te veel gewicht op een enkel deel van het lichaam wordt uitgeoefend. Probeer verschillende stoelen uit en kijk welke het prettigst aanvoelt. Als je een nieuwe stoel voor je werkruimte koopt, of het nu een draaistoel of een stressless stoel is, kun je het beste meerdere stoelen bekijken voordat je een beslissing neemt. Een goede draaistoel moet alle delen van je lichaam ondersteunen, zoals de rug, armen, zitvlak en benen. Het moet ook verstelbaar zijn. Er zijn verschillende afmetingen voor werkplekken en mensen hebben verschillende lengtes. Met een verstelbare draaistoel kan iedereen die perfecte positie vinden.

Overweeg de maat

Vervolgens is ook de maat en vorm van de stoel van belang. Heb je genoeg ruimte in je kantoor om deze nieuwe aanwinst te huisvesten? Het moet niet alleen fysiek onder of rond je bureau passen, maar het moet ook comfortabel zijn als je graag draait en zwenkt terwijl je werkt. Je moet ook rekening houden met hoeveel ruimte je hebt en hoeveel persoonlijke ruimte je zou willen hebben tussen jezelf en anderen die dezelfde kantoorruimte delen. Dit wordt nog belangrijker als je kiest voor een elektrische stoel.

Denk aan de materialen

De materialen van je draaistoel moeten stabiel zijn. Een draaistoel van kunststof is niet aan te raden omdat deze sneller verslijt. Daarnaast zijn ook de materialen van de bekleding van de draaistoel van belang. Draaistoelen zijn er in veel verschillende soorten bekleding. Velen hebben synthetisch leer dat gemakkelijk schoon te maken is, en sommige hebben een op mesh gebaseerde stof die lucht door de stoel laat stromen. Leer is een populaire optie voor draaistoelen, omdat het comfortabel is en gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Op mesh gebaseerde stof is populair omdat het de warmte niet vasthoudt zoals andere stoffen en kan zorgen voor meer zitcomfort.

Overweeg de kleur

Een ander voor de hand liggend ding bij het overwegen van een nieuwe bureaustoel is hoe je wilt dat je stoel eruitziet. Dit kan een belangrijk punt zijn voor veel mensen die bijzonder zijn over hun omgeving. Ze willen niet dat hun stoel niet op zijn plaats lijkt bij de rest van hun meubels en decor. Een donkerder gekleurde stoel past misschien niet bij een licht houten bureau, terwijl een minimalistische moderne stoel misschien opvalt in een zee van antieke meubels. Dit zijn allemaal dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van welke kleur je wilt.