Zwart op wit de beste
Image default
Aanbiedingen

Het legaal tunen van je auto?

Tunen, er zijn veel mogelijkheden je auto sneller te maken maar welke zijn legaal en welke zijn niet legaal? Wat is het doel van je auto te tunen? Er zijn verschillende redenen waarom je je auto zou tunen van hem sneller te laten lopen of zuiniger. Wil je meer weten over tuning? Lees dan deze blog.

ECU tuning

Ecu tuning of te wel chiptuning is het opvoeren van je auto door de software in de Ecu, de computer die alles in je auto regelt, te veranderen. De Ecu loopt meestal niet op de maximale belasting van de motor. Je kunt dus zonder veel aanpassingen te maken je auto meer vermogen geven en hem zuiniger laten rijden. Al dit zonder het onherstelbare beschadigen van je motor. Voor veel mensen is dit dan ook de beste keuze als zij meer vermogen zoeken uit hun auto. Chiptuning kan in veel locaties gedaan worden.

Externe tunen

Het tunen van je auto moet niet alleen onder de motorkap gebeuren. Door je auto te laten wrappen, een vinyl sticker over je hele auto, kun je het uiterlijk van je auto veranderen. Dit telt ook als tunen. Een spoiler die je meer downforce geeft zal wellicht je auto iets minder zuinig laten rijden maar zorgt dat je sneller bochten kunt nemen en een hogere top snelheid krijgt. Een andere sub cultuur binnen het tunen zijn geluidsinstallaties. Mensen proberen dan zo groot mogelijk luidsprekers in hun auto in te bouwen.

Onderdelen tuning

Een ander alternatief is het vervangen van onderdelen in je auto door beter onderdelen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een nieuwe motor in je auto te plaatsen een beter uitlaat en andere banden. Eigenlijk kun je ieder onderdeel van je auto wel vervangen. Meestal worden deze onderdelen online gekocht of bij een autohandelaar.

https://cts-chiptuning.com/