Zwart op wit de beste
Image default
Auto's en Motoren

Motorhelmen verminderen het risico op letsel

Motorrijders lopen vaak risico op ernstig of zelfs dodelijk letsel bij ongevallen. Zelfs de meest ervaren rijders en de veiligste chauffeurs moeten waakzaam blijven. Helmen zijn niet voldoende om een ‚Äč‚Äčongeval te voorkomen, maar ze kunnen het risico op hoofdletsel verminderen wanneer een motorfiets betrokken is bij een ongeval. Motorongevallen zijn vaak dodelijk. Hoofdletsel is verantwoordelijk voor zestig procent van de motordoden. Deze hoofdletsels kunnen worden veroorzaakt door het raken van de weg of het raken van een ander voertuig of het raken van een stilstaand object zoals een boom. De kracht van het raken van een van deze objecten kan groot genoeg zijn om je te doden.

Het belang van het dragen van een helm

De meest voorkomende factor die ervoor zorgt dat de bestuurder de controle over het stuur verliest, is het wegdek. Je hebt een veel grotere kans op overlijden of ernstig hersenletsel als je geen helm draagt. Houd er altijd rekening mee hoe gevaarlijk een olieachtige plek op de weg kan zijn om problemen te voorkomen. Vertraag zo veel mogelijk voordat je over de gladde plek rijdt om de controle over je motorfiets niet te verliezen. Als je niet hard rijdt verlies je minder snel de controle. Je zult ook minder hard terechtkomen als je langzaam rijdt. Een ander handig hulpmiddel om schade te beperken, is door ervoor te zorgen dat je helm goed past en tegelijkertijd aan alle veiligheidsnormen voldoet. Helmen zijn bedoeld om energie te absorberen bij een botsing wanneer ze bijvoorbeeld een stoep raken.

Waarom je een helm zou moeten dragen

Het dragen van een helm is de meest effectieve manier om je hoofd te beschermen tegen letsel of de dood bij een ongeval. De schedel is een heel dun en delicaat stukje beschermend deel rond je hersenen dat niet alleen kwetsbaar is, maar ook essentieel voor je verdere leven. Je zou in ernstige problemen komen als je een van dit soort verwondingen zou oplopen zonder een helm te dragen. De impact op je schedel als je met hoge snelheid iets raakt zonder enige bescherming, kan ernstig trauma veroorzaken. Een helm koop je eenvoudig in motorwinkels of je kunt zelfs online een motorhelm kopen en kiezen uit de verschillende merken en kleuren. Zorg ervoor dat wat je online koopt, moet voldoen aan de eisen die aan een helm worden gesteld.