Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Op deze manieren kan je op een goede manier energie besparen

Minder warm water verbruiken, schermtijden minimaliseren en niet slimme meters installeren, dit zijn allemaal manieren om te besparen op je energie. Het zijn allemaal goede manieren maar het zijn lang niet alle manieren. Hieronder staan dus een aantal ideetjes die je mee kan nemen als je op andere manieren energie wilt besparen. 

Led lampen aanschaffen

De eerste manier om goed energie te kunnen besparen is door het aanschaffen van nieuwe verlichting. Nog te veel mensen gebruiken thuis nog een normale gloeilamp of spaarlamp maar dit kan ook anders. Een betere vervanging voor deze 2 lampen is natuurlijk een led lamp. Waarschijnlijk heb je hier al eens van gehoord maar het is nooit helemaal bij je opgekomen om dit aan te schaffen of je denkt dat dit nog steeds saai en kil licht is. Led lampen zijn een hele transformatie ondergaan en je vind ze nu in allemaal kleuren en intensiteit en ze zijn ook nog eens bijna 85% zuiniger dan de andere lampen.

Stekkerdozen en stand-by

Vaak als je van huis gaat dan zet je de radio uit, de tv en eventueel andere apparaten maar wist je ook dat ze dan niet helemaal uit staan. Apparaten die je uitzet staan vaak nog op stand-by wat je vaak kan zien aan nog een lichtje dat brand, en ook in stand-by verbruiken apparaten gewoon nog energie. Haal de stekkers uit het stopcontact als je wilt dat ze helemaal geen energie meer verbruiken. Het is ook begrijpelijk als je daar geen zin in hebt, om dit op te lossen kan je stekkerdozen aanschaffen waarop je meerdere elektrische apparaten kan plaatsen. Als je dan van huis weg gaat hoef je alleen nog maar 1 of 2 stekkerdozen uit te schakelen waardoor je geen energie meer verbruikt. Wel moet je hierbij oppassen dat je niet teveel elektrische apparaten aan gaat sluiten omdat dit weer kan resulteren in overbelasting van de meterkast.