Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Hoe kan ik mijn huis verkopen zonder makelaar?

Hoe kan ik mijn huis verkopen zonder makelaar?

Veel mensen die hun huis willen verkopen gaan automatisch naar een makelaar. Ze kijken niet naar de andere opties bij het verkopen van een huis. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan een makelaar. Daarnaast kunnen de andere opties meer voordelen aanbieden dan een makelaar. Mensen gaan nog steeds veel naar een makelaar, omdat veel mensen niet weten dat er ook ander mogelijkheden zijn. Daarom wordt hieronder beschreven wat een vastgoedbedrijf voor u kan betekenen bij uw huis verkopen zonder makelaar.

Meer zekerheid

Een vastgoedbedrijf koopt dagelijks nieuw vastgoed op van verschillende partijen, zoals particulieren en beleggers. Een vastgoedbedrijf is altijd geïnteresseerd in het opkopen van iedere soorten woningen, want er is altijd wel een belegger die in interesse heeft. Daarnaast kan een vastgoedbedrijf ook zelf uw woning opkopen om het te verhuren. Een verkoopmakelaar kan u niet verzekeren dat iemand geïnteresseerd zal zijn in uw huis en ook voor een goed bod. De makelaar heeft het niet zelf in de hand en kan alleen zijn best doen om uw huis goed te promoten. 

Minder kosten

Bij een verkoopmakelaar kunt u na de verkoop een percentage van de verkoopprijs aftikken als makelaarskosten. Bij een vastgoedbedrijf bestaan zulke kosten niet, omdat u degene bent met het huis. Bij een vastgoedbedrijf hoeft u geen kosten te betalen en u krijgt een goed bod op uw huis. Een vastgoedbedrijf kijkt met een andere visie naar uw huis en op lange termijn is vastgoed altijd meer waard.

Korter verkoopproces

Een vastgoedbedrijf koopt dagelijks vastgoed op, dus ze hebben veel direct contact met notarissen en juristen. Een vastgoedbedrijf weet wat er moet gebeuren als u uw huis wilt verkopen en kan gelijk alles in actie zetten. De specialisten, een koopovereenkomst en de notaris zitten klaar om het verkoopproces zo kort mogelijk te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u uw huis verkocht wilt hebben binnen één week en dat is geen probleem.

Een vastgoedbedrijf zult luisteren naar uw wensen en voorwaarden bij het verkopen van uw huis. U hoeft geen zorgen te maken over tijd of geld. Een huis verkopen zonder makelaar is dus altijd een goed idee om in te verdiepen. 

https://denationalevastgoedportefeuille.nl/huis-verkopen-zonder-makelaar/