Zwart op wit de beste
Image default
Auto's en Motoren

Parkstad Limburg

Parkstad is een bestuurlijk samenwerkingsverband in Zuidoost Limburg met in totaal 255.000 inwoners. Parkstad wordt gevormd door de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld en Beekdalen. Een deel van de regio staat nog altijd bekend als de Oostelijke Mijnstreek. Parkstad Limburg is de moderne, energieke en dynamische regio van Zuid-Limburg. Hier vind je het grootste indoor ski dorp van Europa, de hoogste ‘wandeltrap’ van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de innovatiefste dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, de grootste Romeinse opgraving en het oudste gebouw van Nederland en komt de Nederlandse mijnhistorie tot leven. Door het mooie Parkstad kun je leuk met de motor rijden, mits je een rijbewijs hebt. Er zijn genoeg motorrijscholen in Parkstad waar je terecht kunt voor motorijlessen.

 

Bocht technieken motorrijden in de bergen

Bochten in Nederland zijn over het algemeen niet zo ingewikkeld. Bochten hier dienen meestal als verbinding tussen twee rechte stukken weg en zijn over het algemeen heel voorspelbaar. In de bergen krijg je te maken met bochten die moeilijker zijn om doorheen te rijden met een motor. Vaak is het zicht slecht vanwege het landschap of begroeiing, zijn de wegen en bochten krap en lopen wegen en bochten schuin omhoog of omlaag. Een flinke uitdaging dus om te bochten te rijden in de bergen.

 

Blinde bochten

Bij een blinde bocht kun je niet zien waar deze naartoe loopt of hoe die eindigt. Hierdoor kun je moeilijk inschatten hoe het bochtverloop zal zijn en hoe je hierop moet anticiperen. Dat is lastig, maar er zijn wel een paar zaken die je kunt doen om het jezelf makkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld de bochtlijn zodanig aanpassen dat je verder door de bocht kunt kijken. Zo kun je bij bochten naar rechts dichter en langer tegen het midden van de wegas rijden en bij bochten naar links dichter tegen de buitenzijde van de bocht blijven. Doe dit totdat je zicht hebt op het verdere verloop van de weg. Ook kun je je stuurtechniek aanpassen door af te schuinen in plaats van in te leunen.

https://motorrijschoollimburg.nl/motorrijschool-parkstad/