Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Prima bouwwaterputten kopen tegen aantrekkelijke prijzen

Het belang van goede bouwwaterputten op de bouwplaats

Bij projecten in de bouw is een goede en betrouwbare watervoorziening van groot belang. Water is nodig op allerlei manieren: om beton te maken, om de bouwplek schoon te houden, maar bijvoorbeeld ook als drinkwater voor het personeel of om het toilet in de keet te kunnen doorspoelen. Daarom is het belangrijk dat jouw bedrijf over een of meer bouwwaterputten beschikt die bij elke klus op locatie ingezet kunnen worden voor een vlekkeloze aansluiting op het waternetwerk ter plaatse. Cruciaal is hierbij natuurlijk de veiligheid: bouwwaterputten moeten volledig betrouwbaar zijn en aan alle gestelde eisen voldoen. De waterleiding, watermeter en de afsluiters dienen een veilige en vorstvrije behuizing te hebben, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Eisen waaraan een bouwwaterput moet voldoen

Er is een reeks eisen waaraan een watermeterput wettelijk gezien moet voldoen. Zo moeten ze vorstvrij geplaatst kunnen worden en over een vorstdeksel beschikken. Verder moet een waterput sterk en robuust zijn. Soms is het vereist dat het deksel overrijdbaar is, wat inhoud dat er voldaan moet worden aan de zogeheten aan de dekselnorm EN124. Ook moeten bouwwaterputten qua ontwerp en bouw vallen binnen de normen die in de Arbo-wet zijn bepaald. En ten slotte is het ook belangrijk dat de watermeterputten voorzien zijn van minimaal twee bepaalde doorvoeren.

Koop nu jouw bouwwaterputten bij AIC

Koop nu jouw volledige veilige en goedgekeurde bouwwaterputten via dé Nederlandse specialist op dit gebied, de Aannemer Inkoop Centrae (AIC). Uitstekende watermeterputten met bijhorende accessoires koop je bij AIC gemakkelijk en goedkoop online. Bezoek nu www.aic.nl, bekijk het ruime aanbod en koop geschikte watermeterputten via de expert bij uitstek: AIC.