Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Vacatures in Nederland

Er is op dit moment iets geks aan de hand op de banenmarkt. Er zijn namelijk heel veel vacatures die openstaan om gevuld te worden. Het aantal vacatures is nu namelijk 277.000! In 2008, aan het begin van de financiële crisis die niet alleen ons land, maar heel de wereld teisterde, bedroeg het aantal openstaande vacatures in Nederland maar 91.000. Op dit moment zijn er dus 3 keer zoveel vacatures.

Maar hoewel het aantal vacatures nog nooit zo hoog is geweest komt er steeds meer krapte op de arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt gestaag. De werkloosheid ligt op dit moment op 3,4%. De piek van de werkloosheid lag in 2014 op 7,8%. Het is in 5 jaar tijd dus ruim met de helft gedaald. Toen was echter het probleem dat er te weinig geschikte vacatures waren voor de werklozen vanwege de crisis die er heerste. Bedrijven hadden minder werk en minder budget om uit te geven. Vandaar dat er mensen thuis kwamen te zitten en opzoek moeseten naar een nieuwe baan die er eigenlijk niet meer was. Nu is het probleem dat nieuw, geschikt personeel bijna niet meer aan te slepen is. Sommige mensen zijn nog werkloos omdat ze wel goed geschoold zijn, maar er in hun gewenste branche niet zoveel werk is. Aan de andere kant zijn er branches waarin te weinig mensen beschikbaar zijn om vacatures op te vullen.

Er zijn een aantal branches waarin vel vacatures openstaan. Zo zijner in de handel, zakelijke dienstverlening, zorg en de industrie nog een hoop vacatures die openstaan. Verder kan je altijd kijken voor een vacature sociaal domein. Hier zijn nog een hoop banen vrij. Verder zijn ook veel gemeenten op zoek naar nieuw personeel. Vaak zijn het leuke organisaties waar je bij komt te zitten en geeft het een frisse blik wanneer je gaat werken bij gemeente.

https://professionalpartners.nl/