Zwart op wit de beste
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een plasmafilter afzuigkap?

De afzuigkap met plasmafilter is in opkomst en dat is niet zo vreemd gezien de belangrijke voordelen. Om een plasmafilter te plaatsen is er geen andere afzuigkap nodig, hij kan gemonteerd worden in de bestaande afzuigkap. De bijzondere voordelen van het plasmafilter nemen we in dit artikel met je door. 

Wat is een plasmafilter voor de afzuigkap? 

Het plasmafilter is ondergebracht in een behuizing, deze kan in de afzuigkap gemonteerd worden. Het filter werkt door middel van een elektrostatisch proces, waarbij de lucht die door de afzuigkap wordt gezogen, door een elektrisch geladen rooster gaat. De elektrisch geladen deeltjes in de lucht worden geïoniseerd en hechten zich vast aan de roosters van het filter, waardoor verontreinigingen en geurtjes uit de lucht worden verwijderd. Ideaal voor in de keuken dus!

Voordelen van het plasmafilter

In vergelijking met traditionele vetfilters of koolstoffilters hebben plasmafilters een aantal voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld effectiever in het verwijderen van geurtjes, fijnstof, allergenen en bacteriën uit de lucht. Bovendien hebben ze geen vervangbare filters nodig, waardoor ze op de lange termijn vaak kostenbesparend zijn. 

Overige voordelen zijn:

  • Door recirulatie wordt de ontstane warmte tijdens het koken opnieuw de kamer ingebracht, zonder verdere geuren te verspreiden. 
  • Dankzij de recirculatie hoeft er minder gestookt te worden, doordat de ontstane warmte zich door de ruimte verspreid.
  • Het plasmafilter werkt zonder afvoerkanaal; hierdoor zal de warmte dus niet linea recta de woning verlaten.
  • Met het gebruik van een plasmafilter ligt het energieverbruik lager
  • De lucht in de ruimte is veel schoner, zo wordt ook huisstofmijt gedeactiveerd, evenals geurtjes – tot aan fijnstof van sigarettenrook toe. 
  • Voor personen met allergieën is de plasmafilter een uitkomst!
  • Het systeem is zelfreinigend, dit verklaart dus ook waarom vervanging van filters tot de verleden tijd behoort met de komst van het plasmafilter. 
  • Type nr van PlasmaMade GUC 1314 is overigens een platte filter, geschikt voor kookplaten met een ingebouwd afzuigsysteem. 
  • Type nr van GUC 1214 van PlasmaMade is rond en geschikt om in de afzuigkap te monteren. 

Kiezen voor plasmafilters

Wie eenmaal een plasmafilter gebruikt in de keuken wil niets anders meer. Sta jij zelf op dit moment voor de keuze om je keuken opnieuw in te richten? Kies dan direct voor een afzuigkap met plasmafilter. Bezoek snel de website voor meer informatie!

https://plasmafilterstore.nl/