Zwart op wit de beste
Electronica en Computers

Witgoed reparatie Utrecht, hoe je een donsjack thuis te wassen

Hoe een donsjack thuis te wassen in 6 eenvoudige stappen door witgoed reparatie Utrecht

De winter is om de hoek, wat betekent dat het tijd is om je favoriete koude weer jas uit te breken! De meeste mensen kiezen voor ganzendons vanwege de isolatie en het comfort, maar weet je hoe je een donsjack in de wasmachine moet wassen? Bespaar uzelf een reis naar de stomerij en verbeter de thermische prestaties van uw jas met onze donsjas-reinigingsgids.

Hoe een donsjack thuis te wassen door witgoed reparatie Zeist
Als het gaat om donsjassen of slaapzakken, vragen onze klanten ons vaak: “Kun je een donsjack wassen?” We zijn blij om te melden dat het antwoord ja is, maar je moet deze stappen volgen als je wilt om de isolatie, het uiterlijk en de algehele prestaties van uw donskledingstuk te behouden.

 Dit is wat je moet leren om thuis een donsjas te wassen: Witgoed Reparatie Zeist legt het uit

 Vlekverwijderaar (indien nodig)

Down wash

Voorlader wasmachine

Droger

Tennisballen

 Stap # 1 – Voorzie je jas van tevoren volgens witgoed reparatie Zeist

Voordat u met een wascyclus begint, moet u uw jas voorbehandelen met was of vlekverwijderaar om de beste resultaten te verkrijgen. Rits alle ritsen op en maak eventuele knopen of drukknopen vast zodat er niets los zit.

 Eindelijk, draai je jasje binnenstebuiten en het is klaar om te wassen! We raden u aan om uw donsjack slechts een of twee keer per jaar te wassen, omdat frequent wassen de veren kan doen breken.

 Stap # 2 – Vul uw wasmachine

Om thuis een jas te wassen, moet u alleen een wasmachine gebruiken die aan de voorzijde wordt geladen! Top-loading wasmachines gebruiken roerwerken die veel harder zijn en mogelijk kledingstukken kunnen verpesten.

U wilt uw machine vullen met warm water (niet koud of heet) en voorzichtig afwasmiddel en / of afwasmiddel toevoegen zoals aangegeven.

 Stap # 3 – Run Gentle Cycle

Het kiezen van de juiste instellingen voor de wasmachine is ook uiterst belangrijk bij het leren hoe je een donsjack moet wassen. Kies de meest delicate wascyclus van uw machine en gooi uw jas in zonder andere kledingstukken.

 Laat de wascyclus zijn gang gaan, maar verwijder je jas nog niet! Je hebt nog steeds een extra wascyclus om uit te voeren …

Stap # 4 – Voer nog een spoelcyclus uitVoor

De beste resultaten moet u uw donsjack door een tweede wascyclus laten lopen zonder wasmiddel. Down is zo goed geïsoleerd dat het zeep na het wassen binnen kan houden, dus voer het opnieuw uit met alleen warm water.

 Er is echter een speciaal donswasproduct genaamd Down Proof dat aan de tweede cyclus kan worden toegevoegd. Het is optioneel maar versterkt het isolatievermogen van je jas.

 Stap # 5 – Droog je donsjack door vaatwasser reparatie Utrecht

Er is ook een speciaal proces voor het drogen van een donsjack, en het kost wat tijd. Gooi je jas in de droger op de laagste stand zonder andere kledingstukken. Voeg vervolgens drie nieuwe, schone tennisballen toe om eventuele klonten dons te breken.

 Als je geen tennisballen hebt, moeten schone sokballen het toch doen. Het duurt ongeveer 2-3 uur om volledig te drogen, dus loop niet te snel en bak je jas!

 Stap # 6 – Fluff je donsjack

De tennisballen helpen om klontvorming te minimaliseren, maar je moet ook je donsjack elke 20-30 minuten uit de droger halen en eventuele grote klonten met je handen breken.

Naarmate je vacht droogt, wordt het makkelijker en gemakkelijker om de vacht kapot te maken. Na verschillende cycli moet je jas luchtig zijn en je beter voelen dan ooit!

Niets is erger dan proberen je donsjack schoon te maken en het vinden van je wasmachine is kapot. Bel witgoed reparatie Amsterdam voor al uw behoeften voor het repareren van uw wasmachine!

 

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl/witgoed-reparatie-zeist/