Zwart op wit de beste
Dienstverlening

Partners met Persoonlijkheid Stoornissen

Partners met Persoonlijkheid Stoornissen – 7 Tekenen Dat je Partner Pathologisch is

Elke relatie vergt werk en moeite om succesvol te zijn. De realiteit is echter dat er een segment van de bevolking is die niet zo op een manier in elkaar zit die toestaat dat een gezonde relatie mogelijk is. Persoonlijkheidsstoornissen – inclusief narcisme, sociopatie/psychopathie, en borderline persoonlijkheidsstoornis zullen niet aan het begin duidelijk zijn. Maar als je echter regelmatig gekwetst wordt, verward bent, en verbijsterd over het gedrag van je partner, is het mogelijk dat je geïnvolveerd bent met iemand die een persoonlijkheidsstoornis heeft. Lees meer over Persoonlijkheid Stoornissen hier!

Hier zijn de 7 tekenen waaraan je kunt zien dat je partner misschien pathologisch is:

1. Een gevoel van recht op alles hebben. Je partner kan zich superieur voelen tegenover anderen, alsof de regels niet voor hun gelden. Ze kunnen ook het gevoel uiten dat ze zich moeten associëren met “speciale” mensen en mensen uit een hogere klasse.

2. Gebrek aan empathie. Je partner kan een goede rol geleerd hebben en laten zien dat hij voor anderen “voelt”. Maar na een tijd kan het oppervlakkig en geforceerd overkomen, omdat het ook zo is. Iemand met een persoonlijkheidsstoornis kan niet waarachtig met anderen emotioneel relateren.

3. Slechte impulscontrole en roekeloos, risicovol gedrag dat het effect op anderen niet in rekening neemt. Het wordt gedacht dat vele mensen met persoonlijkheidsstoornissen niet dezelfde sterke reactie op gevaar hebben zoals de rest van ons. Het resultaat daarvan is dat ze zich snel vervelen en verlangen naar de opwinding van riskant gedrag, zoals sensueele uitspattingen.

4. Gebrek aan schuldgevoel. Een oprecht gebrek aan schuldgevoel en een geweten is het kenmerk die kop boven schouders er uit steekt voor een persoonlijkheidsstoornis. Er kunnen weer pogingen gemaakt worden om schuldgevoel en spijt voor kwetsende acties te imiteren, maar de emotionele bron mist.

5. Problemen met verantwoordelijkheid en verplichtingen. Deze mensen kunnen soms niet in staat zijn om een verantwoordelijk levensstijl te leiden, inclusief het hebben van een baan en het betalen van rekeningen. Ze kunnen wellicht niet in staat zijn om aan huwelijkse verplichtingen te voldoen. Dit kan als resultaat hebben dat sommigen een parasitaire levensstijl aannemen, door anderen te gebruiken en van hun goedgelovige aard te leven.

6. Manipulatief en compulsief liegen. Wanneer je partner over alles liegt, klein of groot, belangrijk en onbelangrijk, dan kan dit een teken zijn van persoonlijkheidsstoornis.

7. Grandioze zelfbeeld. Je partner kan prestaties overdrijven en hun successen groter laten lijken dan dat ze zijn, en verwachten dat ze als een genie worden behandeld – zonder de begeleidende prestaties om hun claims te ondersteunen.

De Psycholoog – relatietherapeut Maastricht

https://www.depsycholoog.nl/maastricht/