Zwart op wit de beste
Image default
Bedrijven

Alle energiesoorten op een rij

Op vandaag zijn er talloze soorten energie die ingezet kunnen worden in Nederland. Energie is kortgezegd een middel om inspanning te leveren. Het kan daarom in meerdere manier ingezet worden. Zo heeft iedereen het meeste te maken met kinetische energie, dit is bewegingsenergie. Andere bekende soorten energie zijn lichtenergie, kernenergie en thermische energie (warmte). Bij het vergelijken van energie dan vergelijken de meeste mensen zich op elektrische energie. Binnen elektrische energie kunnen onderlinge energiesoorten verdeeld worden. Het kan verdeeld worden tussen duurzame en niet-duurzame energie, echter is de scheiding tussen duurzame en niet duurzame energie soms dun. Vaak werken energieleveranciers samen met netbeheer organisaties zoals enexis klantenservice.

Soorten duurzame energie

Energie is duurzaam op het moment dat er tijdens de productie geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot plaatsvindt. Vrijwel alle duurzame energie wordt opgewekt door de natuur. Er zijn verschillende natuurlijke elementen die energie opwekken. Vormen van groene energie.

–          Zonne-energie

–          Windenergie

–          Biomassa

–          Aardwarmte

–          Waterkracht energie

Ander soorten energie

Er kan dus onderscheid gemaakt worden tussen duurzame (groene) en niet duurzame (grijze) energie. Groene energie wordt vaak opgewekt door natuurlijke elementen en veroorzaken bijna geen luchtvervuiling en hebben een extreem lage CO2-uitstoot. In tegenstelling tot grijze energie, grijze energie wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen. Er zijn diverse fossiele brandstoffen zoals kolen, aardgas en aardolie. Door verbranding van deze brandstoffen komt CO2 vrij en dat is schadelijk voor het milieu. Ook raken de fossiele brandstoffen een keer op en maakt het Nederland afhankelijk van landen waar grotere hoeveelheden fossiele brandstoffen aanwezig zijn. Vormen van grijze energie:

–          Kernenergie

–          Aardgas

–          Steenkool

Het verduurzamen van de wereld komt steeds meer ter sprake in de media en in de politiek. Daarnaast komen ook steeds meer rapporten boven water hoe milieuvervuiling bijdraagt aan een negatief gevolg voor de wereld en het klimaat. Door het klimaatakkoord is het verplicht voor bedrijven om over te gaan op een duurzamere manier. Hiervoor gaan energieleverancier in gesprek met diverse netbeheerders om hier actie in te ondernemen zoals, enexis klantenservice.

https://web-wings.nl/