Zwart op wit de beste
Image default
Entertainment

De Crafty Ponies dierenarts kit, zodat je jouw knuffelpaard beter kunt maken.

De Crafty Ponies dierenarts kit, zodat je jouw knuffelpaard beter kunt maken.

 

Kinderen kunnen met deze kit voor dierenarts spelen met hun Crafty Pony paardenknuffel. Het boekje wat erbij wordt geleverd is geschreven en gecontroleerd door dierenartsen. In dit boekje wordt onder andere uitgelegd hoe een dierenarts het pootje van een echte pony hecht en de duidelijke diagrammen tonen de gebruikte apparatuur, die de dierenarts gebruikt.

 

De Crafty Ponies paardenknuffel dierenarts set bevat:

  • Een spuit voor het ‘injecteren’ van antibiotica of een kalmerend middel.
  • Een gaasje zodat jij de wond van Crafty kan reinigen.
  • Een naald en draad met schaar, zodat jij jouw Crafty Ponies wond dicht kan hechten.

Hieronder een filmpje wat de set bevat en hoe je het gebruikt.

 

Kinderen kunnen door middel van deze dierenarts set leren hoe een dierenarts een snee in een knuffelpaard hecht. Kinderen kunnen met deze set ook een rollenspel spelen, dit kan kinderen de situatie helpen begrijpen als hun Crafty Pony (of zelfs de echte!) een wond krijgt. Creatief rollenspel helpt bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, vaardigheden en behendigheid.

 

Eerst begint de dierenarts met het behandelen van je paardenknuffel door middel van een tetanus prik. Je knuffelpaard moet deze om de twee jaar krijgen zodat je paardenknuffel is beschermd tegen tetanus. Als je knuffelpaard geen regelmatige tetanus injectie heeft gehad kan de dierenarts een injectie in zijn achterwerk toedienen, dit zorgt voor onmiddellijke bescherming. Het volgende wat de dierenarts dan kan gaan doen, is een injectie geven voor de pijnverlichting. Als je paardenknuffel overstuur is kan de dierenarts je pony nog een nieuwe injectie geven om deze te kalmeren, dit kan ervoor zorgen dat je pony een beetje slaperig wordt. Het beste is om met je pony op rustige toon te praten, zodat je jouw knuffelpaard kunt kalmeren.

 

Wanneer het kalmeringsmiddel is ingewerkt kun je beginnen, eerst maak je de wond schoon met een speciaal ontsmettingsmiddel en een gaasje. Vervolgens worden er verdovende injecties in de huid rondom de wond van Crafty, zodat hij niks voelt wanneer hij gehecht wordt. Het kan zijn dat de dierenarts eerst het haar wegscheert rondom de wond, zodat de wond niet kan gaan infecteren. De dierenarts hecht de wond met een stoffeerdersnaald, dit is een gebogen naald. Het kan zijn dat er meerdere hechtingen nodig zijn om de wond bij elkaar te houden. De hechtingen zijn meestal ongeveer 5mm uit elkaar. Je kunt, als jouw Crafty Pony een wond heeft, deze dicht ‘hechten’ met een laddersteek, met de laddersteek is de naad onzichtbaar.

 

De dierenarts kan je een antibiotica poeder geven om in de dagelijkse maaltijden van je knuffelpaard te stoppen, dit kan worden ingezet zodat je een infectie voorkomt.

 

Wil je nou ook je lieve paardenknuffel verzorgen?  >>> crafty pony dierenarts set

https://craftyponies.nl/