Zwart op wit de beste
Image default
Dienstverlening

Isolatieglas is altijd een verstandige keuze

Isolatieglas een verstandige keuze voor particulieren

In de tijd van verduurzaming is isolatiebeglazing uit geen enkel pand meer weg te denken. In de eigen woning levert isolatieglas daadwerkelijke winst op voor de energierekening en het milieu. Zeker nu de gasprijzen door de overheid langzamerhand omhoog worden gekrikt. Isolatieglas zorgt ervoor dat de gestookte warmte in de winter beter binnen blijft waardoor er minder hoeft te worden gestookt. De investering in isolatieglas verdient zich in een financieel opzicht terug in een structureel lagere rekening, dan wanneer alleen enkel glas zou worden gebruikt. Dat er minder hoeft te worden gestookt is uiteraard ook goed nieuws voor het milieu.

Isolatieglas misschien wel nodig voor bedrijven

Voor bedrijven gelden dezelfde argumenten als voor particulieren. Bedrijfskosten moeten zo laag mogelijk worden gehouden, maar steeds meer klanten en B2B-costumers verlangen van hun leveranciers dat zij verduurzamen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) is een centraal discussiepunt in het bedrijfsleveven. Hiermee wordt bedoeld dat van bedrijven wordt verlangd dat zij behalve winst, in hun beleid ook meerwaarde bieden aan de mensheid en aan het milieu. Daarom wordt ook wel over de de drie ‘p’s’ gesproken (people, profit, planet). Dit kan betekenen dat in de nabije toekomst bedrijven steeds meer zullen worden ‘afgerekend’ op minder duurzaam beleid, zoals het behoud van enkel glas.

Wanneer moet ik mijn enkel glas vervangen?

Zeker op het moment dat ramen en kozijnen zo langzamer hand moeten worden vervangen, is het een uitstekend moment om over isolatieglas na te denken. Als deze nog lang niet aan vervanging toe zijn, is het verstandig gom een afweging te maken. Het niet vervangen gaat in de toekomst geld kosten, dus het maken van een rekensom zou dan verstandig zijn.

Hoe kom ik aan isolatieglasplaten?

Isolatieglasplaten zijn voor particulieren gemakkelijk online te bestellen. Uiteraard zijn de zaken die benodigd zijn om het dubbele glas te plaatsen ook aanwezig. Het is belangrijk om goed te kijken naar het formaat glas dat je nodig hebt. Meestal staat in millimeters de omvang van het raam aangegeven. Afrekenen gaat over het algemeen gemakkelijk online.