Zwart op wit de beste
Image default
Verbouwen

De troffel vloer, op welke eigenschappen kan je rekenen?

Indien je graag wil kunnen rekenen op een vloer zonder naden of voegen in je woning kan je tegenwoordig een keuze maken tussen een niet onaanzienlijk aantal verschillende mogelijkheden. We maken wat dit betreft niet alleen een onderscheid tussen bijvoorbeeld de gietvloeren en de betonvloer, want wat verder ook te denken van het gebruik van een coating of de realisatie van een zogenaamde troffel vloer? Voor alle verschillende vormen van naadloze vloeren geldt dat ze door de jaren heen steevast populairder zijn geworden. Daar hoort dit exemplaar ook zeker en vast bij. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen zeker de moeite waard!

Wat is zo’n troffel vloer nu eigenlijk?

Voor de troffelvloer of zogenaamde mortelvloer geldt dat ze vergelijkbaar met een gietvloer over een naadloos karakter beschikt. Ze is verder opgebouwd uit gekleurde fijne grind- of kwartskorrels. Voor dit soort vloer geldt dat ze haar naam te danken heeft aan de manier waarop ze wordt gerealiseerd. Dit gebeurt immers volledig met de hand en met behulp van een troffen en een vlakspaan. Er bestaat al enige tijd de nodige discussie over of we deze vloer nu al dan niet onder de noemer van de gietvloeren kunnen plaatsen. In principe is dat niet het geval, maar heel wat aanbieders van een troffel vloer doen dat uiteindelijk wel degelijk. Op zich is dat ook niet helemaal onlogisch.

Op welke voordelen kan je rekenen bij een troffel vloer?

Er zijn in de praktijk menig aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een troffel vloer in je woning. Allereerst zijn er natuurlijk de voordelen verbonden aan het naadloze karakter van de vloer. Dit betekent onder meer dat deze vloer ontzettend eenvoudig schoon te maken valt. Daarnaast wordt op deze manier ook voorkomen dat je, je pijn doet wanneer je bijvoorbeeld met je hiel in één van de voegen terecht zou komen. Verder zal je tevens tot de vaststelling komen dat een troffel vloer zich kenmerkt door een ontzettend goede kwaliteit. Het is dan ook niet voor niets dat ze al vele jaren in menig aantal zakelijke omgevingen wordt toegepast. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat een dergelijke vloer voor in elke woning vandaag de dag zeker en vast de moeite meer dan waard kan zijn om te overwegen. Je zal je deze keuze meer dan waarschijnlijk helemaal niet beklagen.

Is deze vloer ook voor jouw woning het overwegen waard of niet?

De troffel vloer mag zich met recht en rede een ongelofelijk solide vloer noemen waar je gedurende een lange tijd zeker en vast genot van zal ondervinden. Dit gezegd hebbende is het zo dat ze ook nog eens tegen een zeer toegankelijke prijs kan worden gerealiseerd. Heel wat mensen durven in de praktijk nog wel eens te schrikken van de kosten die verbonden zijn aan de realisatie van een zogenaamde PU gietvloer. Geldt dat ook voor jou, maar heb je onderhand toch echt je zinnen gezet op het realiseren van een naadloze vloer in je woning? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor een zogenaamde troffel vloer al behoorlijk snel kan zijn gemaakt.