Zwart op wit de beste
Image default
Tuin en buitenleven

Een zwembad aanleggen in je tuin

Heb je genoeg plaats en budget, dan kan je opteren om een mooi buitenzwembad te plaatsen in de tuin dat bestaat uit beton of kunststof. Wens je een goedkoop buitenbad, dan bestaan er tal van soorten voor ieders budget en mogelijkheden voor een groot zwembad aanleggen. Wil je en buitenzwembad in de tuin plaatsen of ben je op zoek naar een openluchtzwembad? In de zomer kan je volop genieten van het zwembad, zeker als het warm is.

Ondergronds of bovengronds

Ga je een zwembad aanleggen, dan heb je meerdere keuzes. Eerst kan je kiezen tussen een inbouw buitenzwembad ( ondergronds zwembad ) en een opbouw/opzet zwembad ( bovengronds zwembad ). Of je kan ook kiezen om het zwembad gedeeltelijk in te graven. Een ondergronds buitenbad is een heel stuk duurder t.o.v. een gewoon opzetzwembad daar er graafwerken aan te pas komen. Er zijn ook zeer veel technieken mee gemoeid. Kies je voor een zwembad aanleggen voor een inbouw privé buitenzwembad dan dien je een kuil te laten graven. Aangezien deze zwembaden ingebouwd zijn, dient de zijwaartse druk opgevangen te worden. Meestal gaat het om kunststof zwembaden die in 1 stuk worden ingegraven. Ze kunnen ook uit een inbouwpakket bestaan waarbij verschillende onderdelen ter plaatse aan elkaar worden geplaatst.

Bouwkundig buitenzwembaden

Daarnaast kan je kiezen voor een zwembad aanleggen wat een bouwkundig zwembad is. Een bouwkundig buitenzwembad is een zwembad dat totaal op maat gemaakt wordt. Meestal worden ze opgetrokken op basis van beton & betonproducten. Het betonzwembad bestaat uit 4 betonwanden en een betonvloer. Ze kunnen worden opgetrokken met betonblokken, polystyreenblokken of afgewerkt worden met spuitbeton. Ze kunnen ook opgebouwd worden met préfab betonelementen. Dit soort zwembaden zijn de duurste zwembaden voor zwembad aanleggen. Nadien worden ze afgewerkt met een polyester coating, mozaïek, keramische zwembadtegels, natuursteen tegels, waterdichte pleister of coating of met een zwembadfolie. Maar ze zien er dan ook wel prachtig uit,