Zwart op wit de beste
Image default
Zorg

Op zoek naar een mondhygiënist in de omgeving Wateringen?

Een mondhygiënist(e) in bijvoorbeeld Wateringen richt zich op mondverzorging en de schoonmaak hiervan. Ook zorgen zij ervoor dat er preventief behandeld wordt voordat er tandbederf kan ontstaan. Vaak zijn deze mondhygiënisten in dienst van een tandarts, maar in Wateringen kun je ook bij een eigen praktijk langs.

Wat mag een mondhygiënist doen?

In Wateringen bij de mondhygiënist bekijken ze vaak eerst de conditie van het tandvlees. Ze kunnen ook adviezen geven over voedingsgewoonten bij last van tandvlees. Het verwijderen van tandplak en tandsteen is een veel voorkomend onderdeel van de behandeling. Daarnaast mogen ze ook gebitsafdrukken maken, eventueel röntgenfoto’s, nieuwe gaatjes behandelen, worteloppervlakten onder het tandvlees reinigen en lokale verdoving geven.

Een mondhygiënist heeft een Hbo-opleiding afgerond in de richting Mondzorgkunde of Mondhygiëne. Anderen mogen de titel niet dragen en het beroep niet uitvoeren. Je weet dus dat je in goede handen bent bij een erkende mondhygiënist in Wateringen.

Door verschillende soorten voeding en roken kan er aanslag ontstaan op uw tanden, de mondhygiënist in Wateringen kan hier wat aan doen. Daarnaast kan het gebit ook gepolijst worden. Zo blinken uw tanden weer na een behandeling en voelen ze ontzettend schoon aan. Wat wil je nog meer? Vaak worden de behandelingen ook nog eens vergoed door uw verzekering. Soms is dit een gedeeltelijke vergoeding, soms wordt de gehele behandeling vergoedt. Dit ligt aan uw verzekering en in welke mate er aanvullend verzekerd is. Daarnaast mogen kinderen t/m 18 jaar altijd onder de vergoeding van de verzekering behandeld worden. Je kunt een afspraak maken bij een mondhygiënist in Wateringen door een mailtje te versturen of eventjes te bellen. Door verschillende openingstijden kan er meestal wel een gaatje gevonden worden in de agenda die aansluit bij uw wensen. En dan maar hopen dat er geen gaatje gevonden wordt in uw gebit.