Zwart op wit de beste
Image default
Zorg

Dry needling Almelo verlicht de pijn

Spierknopen, triggerpoints, klachten in je nek, schouder, rug of spier gerelateerde klachten elders in je lichaam. Dry needling Almelo kan wel eens de uitkomst zijn om van deze klachten af te komen. Een spierknoop is een ander woord voor een kramp dat zich in de spier voor doet. Deze krampen kunnen voortkomen uit een verkeerde beweging, of door een verkeerde houding. Maar een spierknoop kan ook ontstaan wanneer iemand veel stress ervaart in zijn of haar leven. 

Proces

Wanneer een spier verkrampt, wordt de spier korter en dikker en gaat de doorbloeding van de spier achteruit. Je kunt aan een spier soms ook wel zien of er een spierknoop in zit, simpelweg door de bult die je dan in de spier kunt voelen. 

Dry needling

Dry needling Almelo is gespecialiseerd op het gebied van dry needling. Dry needling is een methode waarbij een kleine naald in de spierknoop wordt gezet. Dry needling Almelo heeft verschillende behandelaars die dit bij patiënten kunnen uitvoeren. Dry needling geeft de spier als het waren een soort schokje, waardoor de spier wordt gereset. Eerst ontstaat er een korte verkramping in de spier, waarna de spier zich ontspant. Dry needling Almelo zorgt hiermee dat de spierknoop uit de spier verdwijnt, en geeft patiënten ook tips hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. 

Verschil met acupunctuur

Dry needling Almelo merkt vaak dat mensen bang zijn voor de naalden of het verwarren met de Chinese methode van acupunctuur. Het is een ander soort methode, Bij dry Needling Almelo krijg je geen vloeistoffen toegediend bij de behandeling, in tegenstelling tot acupunctuur. Dry needling Almelo is een kort proces, de naald blijft maar kort in de spier, en wordt door de behandelaar niet voor langere tijd in de spier gezet.