Het nut van haptotherapie Haarlem

Heb je last van mentale of lichamelijke klachten? Bijvoorbeeld dat je niet lekker in je vel zit of ernstige klachten zoals het verwerken van een trauma, een sterfgeval of andere mentale klachten. Of heb je last van stress, lichamelijke klachten of andere vervelende pijn? Dan kan haptotherapie Haarlem misschien helpen.

Waarbij helpt haptotherapie Haarlem?

Haptotherapie kan helpen bij veel klachten op het gebied van mentaal of lichamelijk. Haptonomie is de leer van gevoelens. Het draait hierbij om de aanraking tussen de patiënt en de therapeut. Juist door het feit dat de haptonoom of de haptotherapeut zijn patiënt aanraakt, komen er bepaalde gevoelens los. Dat gebeurt omdat bij haptoheraphie Haarlem de patiënt op een speciale manier wordt aangeraakt. Op deze manier komt de  patiënt in contact met gevoelens die in zijn lichaam zijn opgeslagen en hij wordt zich zo meer bewust van zichzelf. Hij krijt een idee waarom hij bepaalde dingen voelt. Zo is het dus ook handig bij chronische pijn. Maar ook klachten van psychische aard die kunnen ontstaan door problemen in de relationele sfeer, stress, een burn-out of bij een traumatische ervaring kunnen met haptotherapie Haarlem worden opgelost.

Een behandeling haptotherapie Haarlem

Denk je dat het iets voor jou is? Dan  begint haptoherapie Haarlem met een intake gesprek. Voel je een klik met de haptotherapeut? Want juist bij haptotherapie Haarlem staat het contact met de ander, de beleving van het hier en nu, en vooral het luisteren naar je gevoel centraal. Dat kan allen als er een klik is tussen beide. Dan is er een vervolg mogelijk. Nadat hij een diagnose heeft gesteld, maakt hij een behandelingsplan. De patiënt volgt  haptotherapie Haarlem zodat de blokkades in het lichaam verdwijnen. De rol van de haptotherapeut bij haptotherapie Haarlem is om dit proces te begeleiden. Wil je kennismaken? Plan dan een gratis intake.